MENÜ

Rudi Garcia: Tüm hata bende

Bayern Münih'e evinde 7-1 yenilen Roma'da teknik patron Rudi Garcia, "Burada ilk olarak ben hatalıyım. Stratejide hata yaptım" diye konuştu.

Rudi Garcia: Tüm hata bende

AS Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia, UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda 7-1 kaybettikleri Bayern Münih maçının ardından tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu söyledi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşun ve ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Roma’nın Fransız çalıştırıcısı Rudi Garcia, hezimetin sorumluluğunu üstlendi. Garcia, "Mental açıdan değil teknik açıdan maç içinde bir kırılma yaşadık. Onlar çok güçlü. Burada ilk olarak ben hatalıyım. Stratejide hata yaptım" dedi.

Fransız teknik adam, "Bayern Münih bizden daha güçlü olduğunu gösterdi. Biz maça seyirci kaldık. Kötü oynadık. Daha agresif olmalıyız. Bu yenilgiyi kabul edip, dünyanın büyük takımlarına erişmek için daha ne kadar çok çalışmamız gerektiğini görmeliyiz" ifadelerini kullandı. Bayern Münih’in kalecisi Manuel Neuer’den övgüyle söz eden Garcia, "İkinci yarı gururumuzu gösterdik. Eğer onların büyük kalecisi olmasaydı belki daha fazla gol yapabilirdik" diye konuştu.

Roma Teknik Direktörü, bu maçı bırakıp, lige odaklanmaları gerektiğinin altını çizerek, bu akşam kendileri için tek iyi haberin, grupta Manchester City’nin CSKA Moskova ile deplasmanda berabere kalması olduğunu ifade etti.
Bu arada, karşılaşma bitiminde farklı mağlubiyetten ötürü hiçbir Romalı oyuncunun basın alanına gelmemesi dikkati çekti.

Romalı oyuncuların yerine sarı-kırmızılı kulübün sportif direktörü Walter Sabatini açıklamalarda bulundu. Sabatini, "Evimizde seyircimiz önünde böyle bir yenilgi almak acı verici. Hızlı bir şekilde tekrar ayağa kalkacağız" dedi.

Bayern Münih cephesi

Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardialo da maçın ardından yayın kuruluşa yaptığı açıklamada, "Maçın başında Arjen’in (Robben) golüyle sakinledik ve topa sahip olmanın yollarını aradık. Takımımın bunu yapması hoşuma gidiyor" yorumunda bulundu.

Deneyimli teknik adam, "Bu sonuçla kazanmak istisnadır. İki takım arasında pek bir fark yok bunu iki hafta içinde Münih’te göreceksiniz. Maçın ilk 20 dakikalık bölümünde olduğu gibi topa ne zaman sahip olmadıysak, rakibin 3-4 net gol pozisyonu oldu. Eğer bu hataları bir çeyrek final maçında yapsaydık, elenmiştik" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ