MENÜ

NBA'de bugün

NBA'de normal sezonun başlamasına 6 gün kala heyecan tüm hızıyla devam ediyor. İşte günün önemli gelişmeleri...

NBA'de bugün



Günün sonuçları:
Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers: 107-89
OKC Thunder - Utah Jazz: 91-105
Miami Heat - Houston Rockets: 90-85
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers: 75-93
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns: 108-114 (Uzatma)
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers: 125-107

Parker güven tazeledi



NBA'de milli basketbolcu Ersan Ilyasova'nın da formasını giydiği Milwaukee Bucks'ın çaylak yıldızı Jabari Parker, takımdaki ilk sezonu öncesinde yaptığı açıklamalarla güven tazeledi. Henüz çaylak sezonunda olmasına rağmen takımda liderliği üstlenmeye hazırlandığını ifade eden Parker, ''Takımımda söz sahibiyim. Bu benim için iyi bir şey. Etrafımdaki arkadaşlarım söylediklerime kulak veriyor ve ben de onları dinlemeye çalışıyorum. Bu hep sahip olmak istediğim bir şeydi, özellikle Bucks'a gelirken lider rolü üstlenip bilge yönümü kullanabilmeyi ümit etmiştim'' diye konuştu. NBA Draft tarihinin en derin jenerasyonlarından biri olarak gösterilen 2014 NBA Draftı'nın 2. sırasında seçilen Duke çıkışlı forvetin gelecekte NBA'in en büyük yıldızlarından biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Magic'ten Vucevic'e servet

Haberin Devamı

NBA Doğu Konferansı ekiplerinden Orlando Magic, Karadağlı pivot Nikola Vucevic'e yeni bir sözleşme önermeyi planlıyor. Kulislerde yer alan söylentilere göre Florida ekibi, geçtiğimiz sezonlarda gösterdiği performansla adından sıkça söz ettiren 2.13'lük pivota dört yıl için 54 milyon dolarlık sözleşme önermenin hesaplarını yapıyor. Kontratın tamamının garanti olduğu ve herhangi bir opsiyonu bulunmadığı ifade ediliyor.

Kervana Bucks da eklendi


NBA Draft Lotaryası sisteminin değiştirilmesine yönelik öneriye karşı çıkan takımlara bir yenisi daha eklendi. Buna göre Oklahoma City Thunder ve 2014 NBA Draftı'nın 3. sırasında ligin gelecekteki en büyük pivotlarından biri olması beklenen Joel Embiid'i seçen Philadelphia 76ers'ın yanı sıra aynı Draft'ta Jabari Parker'ı seçen Milwaukee Bucks, öneriye karşı çıkma kararı aldı. Yönetmeliğe göre 30 takımlı ligde bir yönergenin kabul görmesi için en az 23 takım tarafından kabul görmesi gerekiyor.

Morey: Şampiyonluk seviyesine çıkmak istiyoruz




2014 NBA Play-Off'larının ilk turunda Portland Trail Blazers'a Damian Lillard'ın son saniye üçlüğüyle teslim olan Houston Rockets'te Genel Menajer Daryl Morey, yeni sezonla ilgili iddialı açıklamalarda bulundu. Takımın 2009'dan beri Play-Off'ta ikinci turu göremediğini hatırlatan Morey, bu yaz yaptıkları manevraların ardından daha defansif bir takım olduklarının altını çizerek ''Hedefimiz yine Play-Off'a gitmek olacak. Geçen sefer ilk turda kaybetmek hayal kırıklığı vericiydi ve hala canımızı acıtıyor. Bir daha böyle bir şey yaşamak istemiyoruz'' diye konuştu. Yaz döneminde Trevor Ariza, Kostas Papanikolaou gibi isimlerle anlaştıklarını ifade eden Morey, ''NBA'in en iyi 10 takımından biri olmak istiyoruz. Şu an ortalama bir ekip konumundayız. Eğer istatistiki olarak oyunun her iki tarafında da ilk 10'da yer alırsak muhtemel bir şampiyonluğa davetiye çıkarmış oluruz. Bu sezon defansa daha fazla ağırlık vereceğiz. Şampiyonluk kalibresine ulaşmak için bu şart'' ifadelerini kullandı.

Parsons: Bu kontratı hak ettim



Dallas Mavericks'in yaz döneminde renklerine bağladığı Chandler Parsons, Dallas'ın kendisine ederinin üzerinde bir kontrat önerdiğine dair iddiaları çürütecek bir performans ortaya koyacağını söyledi. Mavs ile 3 yıllık 46 milyon dolar değerinde bir sözleşme imzalayan 25 yaşındaki yıldız, ''Kimse bana bir şey vermedi, ben bu kontratı hak ettiğime inanıyorum. Şimdi tek istediğim şey bunu hak ettiğimi göstermek. Buna değdiğimi ve yenisini almak istediğimi göstermek istiyorum. Buraya daha büyük bir rol için geldim ve daha büyük başarılar kazanmak istiyorum. Burada daha fazla lider rolü üstleneceğim ve kariyerimin bir sonraki adımı için hazırım'' dedi. Parsons, geçen sezon 16.6 sayı, 5.5 ribaund ve 4 asist ortalamalarıyla oynamıştı.

Durant, iyi tarafından bakıyor



Oklahoma City Thunder'ın MVP apoletli yıldızı Kevin Durant, kendisini yaklaşık 2 ay parkelerden uzakta tutacak sakatlığıyla ilgili ilk kez konuştu. Tedavi sürecinin iyi gittiği belirten Durant, ''Bu benim için farklı bir deneyim oldu. Daha önce hiç böyle bir sakatlık yaşamamıştım. Thunder ameliyat ve rehabilitasyon süresince üzerime titredi ve her şey iyi gidiyor. Önümüzdeki haftalarda daha iyi olacağım'' diye konuştu. Sakatlık sürecinin takımı ve kendisi için karlı olabileceğini ifade eden KD, kendisini ünlü Amerikan Futbolu antrenörü Nick Saban'a benzettiği demecinde ''Kendimi Nick Saban gibi hissediyorum. Scooter ile idman sahalarını gezip takım arkadaşlarıma tavsiyeler veriyor ve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu işi pozitif taraftan bakma yanlısıyım. Bence bu bir nevi kazan-kazan durumu olacak. Çünkü ben oyunun dışındayken oyuna dair bir şeyler öğrenme fırsatı elde ediyorum. Aynı zamanda takım arkadaşlarım daha fazla oyun süresi alıyorlar'' diye konuştu. Geçen yıl Russell Westbrook'un oynamadığı 36 maçlık sürecin All-Star arasına kadarki döneminde takımını 20-7'lik dereceye taşıyan ve kendisine MVP ödülünü kazandıran performansa imza atan 26 yaşındaki oyuncu, ''Değişen hiçbir şey yok. Russ da bildiği gibi oynamaya devam edecek ve herkes onun izini takip edecek. Harika bir iş çıkarıyor, onunla ilgili bir endişem yok'' sözlerini kaydetti.

Sterling, davaları geri çekti



Los Angeles Clippers'ın eski sahibi Donald Sterling, kulübe, eşi Shelly Sterling'e ve NBA'in patronu Adam Silver'a açtığı davayı geri çekti. Sterling'in avukatlarından Bobby Samini, e-mail yoluyla yaptığı bir duyuruda ''Tüm konuları devam eden mevcut dava yoluyla ele alabileceğimizi düşünüyoruz'' diyerek diğer davaların geri çekildiğini duyurdu. 81 yaşındaki Donald Sterling'in kız arkadaşı V. Stiviano'nun medyaya sızdırdığı bir ses kaydında ünlü iş adamının takımdaki ve NBA'deki siyahiler hakkında ırkçı ifadeler kullandığı ortaya çıkmış, bunun üzerine NBA yönetimi Sterling'e hayat boyu men ve yönetmeliğe göre en ağır ceza olan 2 milyon dolar para cezasını kesmiş Sterling'i, kulübünü Microsoft'un eski CEO'su Steve Ballmer'a satmaya zorlamıştı.

Ahmet Melik SUBAŞI
Twitter: @ahmetmsubasi

YORUM YAZ