MENÜ

Lukas Podolski: Galatasaray'ın teklifini geri çevirdim

İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'da forma giyen Alman futbolcu Lukas Podolski, "Yedek kulübesinde oturacak biri değilim" dedi.

Lukas Podolski: Galatasaray'ın teklifini geri çevirdim

Alman Sport Bild dergisine açıklama yapan Lukas Podolski, "Bazı insanların, kötü dönem geçiren kişilerin düşmesini istediklerini ama onlara bu iyiliği yapmayacağını" belirterek, içerisinde bulunduğu dönemi atlatmak için yeterli tecrübeye sahip olduğunu ifade etti.

Daha önce Galatasaray, Juventus ve ABD kulüplerinden gelen tekliflerle ilgili de Lukas Podolski, o dönemde teknik direktör Arsene Wenger’in kendisiyle görüşüp, takımda kalması yönünde telkinde bulunduğunu, teklifleri bu yüzden geri çevirdiğini anlattı.

Alman futbolcu, İngiltere Premier Lig takımı Arsenal ile 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunduğuna dikkati çekerek, "Londra’da ve taraftarlara karşı kendimi rahat hissediyorum. Ancak yine de kulübüm ve hocamla iki taraf için de neyin iyi olabileceği konusunda görüşeceğim. Futbol oynamak istiyorum ve sözleşmem sona erene dek yedek kulübesinde oturacak biri değilim" ifadelerini kullandı.

Fazla forma şansı bulamadığı için hayal kırıklığı yaşadığını da söyleyen Lukas Podolski, "Ne zaman daha fazla oynama şansı bulsam performansıma yönelik güvenin hakkını verdim" diye devam etti.
Arsene Wenger’in, kendisiyle ilgili, "Bana şikayette bulunmadı. Nereye giderse gitsin tüm büyük kulüplerde forma giymek için büyük rekabet gerekiyor. Bununla başa çıkabilmeli" sözleriyle ilgili de Podolski, "Evet, bu doğru. Ancak futbolcuya kendini gösterebilmek için sahada daha fazla şans tanınmalı" değerlendirmesini yaptı.

Arsenal’da fazla forma şansı bulamamasının, milli takımdaki kariyerini de etkilediğini, liglerde sürekli forma giyen futbolcuların milli takımda daha avantajlı olduğunu savunan tecrübeli futbolcu, Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw’ün kendisine, "Kendi kulübünde fazla forma şansı bulamazsan milli takımda da fazla forma şansı bekleyemezsin. Bunun için daha fazla mücadele etmelisin" dediğini aktardı.
Poldi lakaplı futbolcu, Arsenal formasıyla çıktığı 74 maçta 28 gol atıp 17 asist yaptı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ