MENÜ

Galatasaray - Dortmund: 0-4

TT Arena'da Anderlecht'e puan kaptıran Galatasaray, Dortmund'a farklı mağlup oldu. 3. maç sonrasında galibiyetle tanışamayan temsilcimiz, grubun son sırasına geriledi.

Galatasaray - Dortmund: 0-4

Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. hafta mücadelesinde temsilcimiz Galatasaray, Borussia Dortmund'u konuk etti. TT Arena'da oynanan mücadeleyi Borussia Dortmund 4-0 kazandı. Sarı-Siyahlıların gollerini 6. ve 18. dakikalarda Pierre Aubameyang, 41. dakikada Marco Reus ve 83. dakikada Adrian Ramos kaydetti.

Bu mağlubiyet ile 3. maçında da galibiyetle tanışamayan Galatasaray, 1 puan ile son sıraya geriledi. Dortmund ise 3'te 3 yaparak 9 puanla zirveye yerleşti.

GALATASARAY - BORUSSIA DORTMUND MAÇ DETAYI
ŞAMPİYONLAR LİGİ D GRUBU PUAN DURUMU

Haberin Devamı

***

Önemli dakikalar:

(GOL) 6. dakikada Borussia Dortmund, Pierre Aubameyang ile 1-0 öne geçti. Orta yuvarlakta topla buluşan Henrikh Mkhitaryan sağ ayağını dışıyla sol kanatta hareketlenen Marco Reus'un koşu yoluna pasını attı. Ceza sahası sol köşesinde topla buluşan Marco Reus pasını arka direğe hareketlenen Pierre Aubameyang'a doğru attı. Altıpas üzerinde topla buluşan Pierre Aubameyang sağ ayağı ile gelişine şutunu çekti ve top ağlarla buluştu. (0-1)

(GOL) 18. dakikada Borussia Dortmund, Pierre Aubameyang ile farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanatta topla buluşan Lukasz Piszczek ortasını altıpas alanına doğru gönderdi. Bu noktada topla buluşan Pierre Aubameyang sağ ayağı ile vuruşunu yaptı ve topu filelerle buluşturdu. (0-2)

31. dakikada Henrikh Mkhitaryan sol çaprazdan ceza sahasına girerek son çizgiye kadar gitti ve arka direğe hareketlenen Pierre Aubameyang'a pasını verdi. Altıpasın sağ tarafında topla buluşan Pierre Aubameyang sağ ayağı ile gelişine sert vurdu fakat top önce kalenin sağ direğine daha sonra da çizgide bulunan Semih Kaya'nın topuğuna çarptıktan sonra uzaklaştı.

(GOL) 41. dakikada Marco Reus, Borussia Dortmund'un üçüncü golünü kaydetti. Topla birlikte ceza yayı sağ çaprazına hareketlenen Marco Reus uzak mesafeden vuruşunu yaptı ve top sol köşeden filelerle buluştu. (0-3)

61. dakikada Galatasaray cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti. Hamit Altıntop oyundan alınırken yerine Blerim Dzemaili oyuna dahil oldu.

62. dakikada Temsilcimizde bir oyuncu değişikliği daha gerçekleşti. Alex Telles oyundan alınırken yerine Yasin Öztekin oyuna dahil oldu.

(GOL) 83. dakikada Oyuna yeni giren Adrian Ramos'un golü ile Borussia Dortmund farkı dörde çıkardı. Ceza yayı üzerinde topla buluşan İlkay ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen Adrian Ramos'a ara pasını gönderdi. Topla buluşan Adrian Ramos müsait pozisyonda vuruşunu yaptı ve topu filelere gönderdi. (0-4)

Haberin Devamı

***

Maçtan notlar:

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’ndaki üçüncü maçında Almanya’nın Borussia Dortmund takımını ağırlarken, teknik direktör Cesare Prandelli takımını çift forvetle sahaya sürdü.

Haberin Devamı

Borussia Dortmund karşısında Burak Yılmaz ve Pandev’i ileri ikilide oynatan Cesare Prandelli, hemen arkalarında ise Sneijder’i görevlendirdi.

İtalyan teknik adam, Alex Telles ile Pandev’e "Devler Ligi"nde ilk 11 başlatma alışkanlığını yine devam ettirdi.

Prandelli, altıncı haftası geride kalan Süper Lig’de yalnızca 5. haftadaki Kayseri Erciyesspor maçında forma verdiği Alex Telles’i, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki üçüncü maçta da ilk 11’de oyuna başlattı. Tecrübeli teknik adam, yine ligdeki Eskişehirspor ve Balıkesirspor müsabakalarının son bölümlerinde süre verdiği Goran Pandev’i de geride kalan Anderlecht ve Arsenal maçlarında olduğu gibi Borussia Dortmund müsabakasında da ilk 11’de sahaya sürdü.

Olcan, Bruma ve Veysel kesik yedi
Sarı-kırmızılı ekipte Olcan Adın, Bruma ve Veysel Sarı, Borussia Dortmund maçının 18 kişilik kadrosuna alınmadı.

Ligde 2-1 kazanılan Fenerbahçe derbisine ilk 11’de başlayan Olcan Adın ile Veysel Sarı, bu kez Prandelli’nin tercihleri arasında yer almazken, Bruma’nın forma hayalleri bu maçta da karşılığını bulmadı.
Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon ligde oynadığı Bursaspor, Eskişehirspor ve Balıkesirspor maçlarına ilk 11’de başlayan Portekizli oyuncu, ardından bu kulvardaki son 3 maçta süre alamazken, Şampiyonlar Ligi’ndeki Anderlecht ile Arsenal maçlarında ise oyuna sonradan dahil olmuştu.

Öte yandan, Fenerbahçe derbisine ilk 11’de başlayan isimlerden Blerim Dzemaili ise Borussia Dortmund maçının yedekleri arasında yer aldı.

Hamit Altıntop, 424 gün sonra ilk 11’de
Galatasaray’ın Borussia Dortmund karşısında maça başlayan oyuncuları arasında yer alan Hamit Altıntop, 424 günlük aranın ardından ilk 11’de kendisine yer buldu.

Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan ve son haftalarda yedekler arasından süre almaya başlayan Hamit Altıntop, ilk 11 hasretini Borussia Dortmund maçında sona erdirdi.
Sarı-kırmızılı ekiple ilk 11’deki son maçına, 2013-2014 sezonunun ikinci haftasında 25 Ağustos 2013’te Bursaspor deplasmanında yapılan maçta çıkan Hamit, aradan geçen 424 günün ardından yeniden 11’de yer aldı.

Sarı-kırmızılı futbolcular, sosyal medyadan uyardı
Sarı-kırmızılı takımın bazı futbolcuları, Borussia Dortmund maçında meşale yakılmaması için sosyal medya üzerinden mesajlar gönderdi.

Hamit Altıntop, Felipe Melo, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Tarık Çamdal, Emre Çolak ve Fernando Muslera, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden gönderdikleri mesajlarda, "Takım olarak tek ricamız, meşale yakmamanız. Çünkü Arsenal maçında siz olmadan oynamak istemiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Türk Telekom Arena’da büyük destek
Galatasaray taraftarları, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Borussia Dortmund karşılaşmasında takımlarına büyük destek verdi.
Türk Telekom Arena’yı önemli ölçüde dolduran taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla oyuncularını motive etmeye çalışırken, gerçekleştirdikleri koreografiyle de maç öncesi güzel bir görüntü oluşturdu.

Odeabank Tribünü’nde kartonlarla dev bir Galatasaray amblemi oluşturulurken "Gücünü tarihinden al!" pankartının üzerinde, Ali Sami Yen, Metin Oktay ve Gündüz Kılıç’ın (Baba Gündüz) resimleri açıldı.

Öte yandan, Borussia Dortmund taraftarlarının da müsabakaya ilgisi yüksek oldu. Kendilerine ayrılan tribünde yerlerini alan 2 binin üzerinde konuk taraftar, takımlarına destek verdi.


İlkay Gündoğan yedek, Nuri Şahin tribünde
Borussia Durtmund takımının gurbetçi oyuncularından İlkay Gündoğan, Galatasaray maçına yedekler arasında başlarken, Nuri Şahin ise tribünde yer aldı.

Uzun süreli sakatlığının ardından Bundesliga’da son oynadıkları Köln maçında yeniden sahalara dönen İlkay Gündoğan, teknik direktör Jürgen Klopp’un ilk 11’deki tercihleri arasına giremedi.
Öte yandan, sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda bulunmayan Nuri Şahin ise tribünden müsabakayı takip etti.

YORUM YAZ