MENÜ

Ferhat Arıcan tarih yazdı

Dünya artistik cimnastik literatürüne 'Arıcan' adıyla zorluk derecesi yüksek iki hareketi kazandıran Ferhat Arıcan'dan büyük bir başarı daha geldi. 21 yaşındaki İzmirli sporcu, paralel aletinde yeni hareketini de başarıyla tamamlayarak 'dünyada 3 harekete sahip ilk cimnastikçi' unvanını alırken aynı zamanda finallere kalan ilk Türk oldu.

Ferhat Arıcan tarih yazdı

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, Türkiye’nin gurur oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sporcusu Ferhat Arıcan, Çin’deki Dünya Şampiyonası’nda tarihe geçti. Daha önce kendi ismiyle anılan iki hareketle cimnastik literatürüne girmeyi başaran Arıcan, yeni hareketini de başarıyla tamamlayarak ‘dünyada 3 harekete sahip ilk sporcu’ unvanını aldı. 10 yaşında başladığı sporda 21 yaşında tarih yazan Ferhat, aynı zamanda dünya şampiyonalarında finallere kalan ilk Türk cimnastikçisi de oldu. Dünya cimnastik literatürüne ‘Arıcan1-Arıcan 2’ adıyla zorluk derecesi yüksek iki hareketi kazandıran Arıcan’dan büyük bir başarı daha geldi. Paralel ve atlama masasında yaptığı serilere yenisini eklemek için bir süredir hazırlanan Ferhat, paralelde aletinde yaptığı yeni hareketini tescilleştirdi ve dünya cimnastik literatürüne 3. kez ‘Arıcan’ adını yazdırdı.

Haberin Devamı

Milli takımı 45’ten 25. sıraya çıkardı

Çin’de tarih yazan Ferhat’ın başarısı bununla da sınırlı kalmadı. Dünya Şampiyonası’nda 84.865 puan toplayarak finallere adını yazdıran milli sporcu, ‘Dünya Şampiyonaları’nda finallere kalan ilk Türk cimnastikçisi’ unvanını da elde etti. 2010’daki Dünya Şampiyonası’nda 308 puanla 43. sırada yer alan milli takımımız, bu kez Ferhat’ın büyük katkısıyla 327,067 puan elde ederek 25. sıraya kadar yükseldi ve müthiş bir sıçrayış yaptı. Ay- yıldızlı ekibimiz, takım halinde Olimpiyatlara katılma şansını 0.733 puanla kaçırdı.

‘Arıcan 3’ hareketi yine zorlu grupta

Ferhat Arıcan’ın ismini tarihe yazan hareket, öne çift bükük salto ve yarım burgudan oluşuyor. Uluslararası Cimnastik Komitesi, Ferhat’ın Çin’de yaptığı seriyi, paralel aletinde en zor hareketlerin bulunduğu ve sadece 5 hareketin yer aldığı ‘G’ grubunda yer almasına karar verdi.

Haberin Devamı

‘Soyadım ölümsüzleşti’

Artistik cimnastikte özellikle paralel aletinde dünyanın ilk 12 sporcuları arasında yer alan Ferhat Arıcan, Türkiye’ye yaşattığı gurur için son derece sevinçli olduğunu söyledi. ‘Soyadım ölümsüzleşti’ diyen Arıcan duygularını şöyle paylaştı: “Çok çalışarak bu başarıları elde ettim ve bundan sonrası için de elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Türk cimnasitiğine katkı koyabilmek benim için çok önemli. Bizim önümüzde böyle başarılar alan ağabeylerimiz yoktu. Şimdi genç sporcular için hedefi büyüttüm, uluslararası arenada başarıyla ulaşılabilir olduğunu gördüler”.

YORUM YAZ