MENÜ

Eşcinsel oyuncunun sözleşmesi feshedildi

NFL'e draft edilen ilk eşcinsel oyuncu olan Michael Sam, takımı Dallas Cowboys tarafından tek taraflı sözleşmesi feshedilerek serbest bırakıldı.

Eşcinsel oyuncunun sözleşmesi feshedildi

Amerikan Ulusal Futbol Ligi'nde (NFL) sezona fırtına gibi başlayan ve oynadığı 7 maçta 6 galibiyet alan Dallas Cowboys, daha önce eşcinsel olduğunu açıklayan defans oyuncusu Michael Sam'la olan sözleşmesini feshetti.

Geçtiğimiz yıl Kolej Ligi takımlarından Missouri forması giyen ve 2014 NFL Draftı'na girmeden önce 'eşcinsel' olduğunu itiraf eden Sam, tüm dünyada ve özellikle ABD'de büyük yankı uyandırmıştı. NFL oyuncuları tarafından nasıl bir tepki alacağı merak edilen Sam'a, NFL yönetimi büyük destek vermişti. Hatta bir dönem NBA'de forma giyen ve eşcinsel olduğunu itiraf eden bir başka oyuncu Jason Collins, Michael Sam'i gösterdiği yüreklilikten ötürü tebrik etmişti.

2014 NFL Draftı'nda ST. Louis Rams tarafından seçilen 24 yaşındaki Michael Sam sezon başlamadan takımdan kesilmiş, Dallas Cowboys ise antrenman kadrosunda bulundurmak üzere genç oyuncuyu kadrosuna katmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ