MENÜ

"Demba Ba 30 gol bile atabilir!"

Bilic'in, 'Demba Ba, 20 gol atarsa şampiyonluk gelir' sözünü, futbolun efsanelerine sorduk. İsimlerini Türkiye spor tarihine altın harflerle yazdıran forvetler, 'Demba Ba 30 tane bile atabilir. Ancak şampiyonluk sadece atılan gollerle değil, yenilmeyen gollerle gelir' görüşü etrafında birleşti.

"Demba Ba 30 gol bile atabilir!"

FEYYAZ UÇAR: Tolga 20’den az yerse...
Beşiktaş’ın aslında pozisyona girmekte sıkıntısı yok. Sıkıntı bitirici ayakta. Demba Ba’da da o ayak var. Ama sadece bir forvetinin atacağı 20 golle şampiyonluk biraz hayal. Diğer oyuncuların da ona yakın sayılarda gol atması lazım. Veli, Gökhan ve Olcay çok bitirici değil. Beşiktaş’ı şampiyon yapacak olan şey Demba Ba’nın 20 golden fazla atması değil, Tolga’nın 20’den az gol yemesiyle olur.

OKTAY DERELİOĞLU: 20 gol olağan dışı değil
Demba Ba kalitesinde bir oyuncunun 20 gol atması çok olağan dışı değil. Hazır olursa ve sakatlık problemi yaşamazsa takıma çok büyük katkısı olur. Bu kalitede bir ismin atacağı en az gol sayısı 30’dur. Sivas ve Tottenham maçlarında ortaya koyduğu performansla ‘kronik sakat’ iddialarını boşa çıkarttı. Önemli olan takıma olan katkısı. Demba Ba gol atmasa bile rakip savunmayı sprinter özelliğiyle; hava toplarıyla, çalımlarıyla yıpratabiliyor.

CENK İŞLER: Şampiyonluk için yeterli

Sakatlanmazsa sezon sonuna kadar 20 golü geçer bile. Şampiyonluk için yeterli olur bu sayı... Ama Beşiktaş’ın gol yememesi de önemli. Onun takıma gelişi, Beşiktaş için çok büyük şans oldu. Büyük takımlardaki yabancı santraforlar, takımlarında en az 20 golü bulması gerekiyor. Biz anadolu takımlarındayken bunu başarıyorduk. Onların da başarması sürpriz olmaz.

Bilic ne demişti?
“Demba Ba’nın takıma çok faydalı olacağını herkese inandırmaya çalıştım. Çok uğraştık iyi ki de aldık. Ba, oynadığı maçlarda neler yapabileceğini gösterdi. Zeki bir oyuncu, sadece kendisi için değil, takım için de faydalı işler yapıyor. Çok güçlü ve çok kurnaz. Ben iddia ediyorum, Demba Ba sağlıklı olsun, takımda istikrarı yakalasın gollerini atsın bu takım şampiyon olacaktır. Daha ileri gidiyorum. Demba Ba bu sezon 20 gol atsın Beşiktaş takımı şampiyon olacaktır.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ