MENÜ

Beşiktaş Sivasspor maçından 600 bin Tl kar elde etti

Beşiktaş, Ankara'daki maçla ve galibiyetle kasasına para koydu.

Beşiktaş Sivasspor maçından 600 bin Tl kar elde etti

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda iki lig maçı oynayan Kartal, elde ettiği tribün gelirleriyle 100 bin liralık kira bedelini bile karşılayamamıştı. Osmanlı Stadı’nda ise masraflar düşüldükten sonra 600 bin liralık bir kâr sağlandı. Alınan üç puandan dolayı Futbol Federasyonu’ndan da 1 milyon lira da Beşiktaş’ın oldu.

Ankara Osmanlı Stadı’nda Sivasspor’u 3-2 yenerek, ilk iç saha galibiyetini ilginç bir şekilde alan Beşiktaş, ligde ilk hasılatını da bu karşılaşmayla elde etti. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor maçlarındaki bilet geliriyle, bırakın masrafları, 100 bin TL kira bedelini bile çıkaramayan siyah - beyazlı yönetim, Osmanlı Stadı’nda oynanan Sivasspor maçında, 600 bin TL tribün geliri elde etti.

50 bin lira civarındaki masraflar düştükten sonra 600 bin TL’yi kasasına koyan Beşiktaş Yönetimi, galip geldiği için TFF’den de 1 milyon lira almaya hak kazandı. Bir maçla kasasına 2 milyon 100 bin TL para koyan Beşiktaş Yönetimi bu nedenle iç saha maçlarının tamamının Osmanlı Stadı’nda oynanmasına sıcak baktığı öğrenildi.

Otel aranıyor

Derbiler dışındaki iç saha maçlarını bu statta oynamayı isteyen yöneticiler ise, “Bu statta beş galibiyet alsak kasamıza 10 milyon liradan fazla para girer. 10 galibiyet alsan 20 milyon TL kazanırsın. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda bu parayı hayatta göremeyiz. Stat inşaatına para lazım, personel giderleri için para lazım. Hal böyleyken ekonomik anlamda Osmanlı Stadı, bizim için daha doğru tercih” diye konuştu.

Ekonomik darboğaz ve stat inşaatı nedeniyle paraya çok ihtiyacı olan Beşiktaş Yönetimi’nin, ilk olarak Osmanlı Stadı civarında takımın kamp yapacağı bir otel arayışına gireceği ortaya çıktı. Ulaşım konusunda da Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek ile temasa geçecek olan siyah - beyazlı yönetim, bir aylık zaman dilimi olması nedeniyle stat işini aceleye getirmeyecek.

Kaynak: Milliyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ