MENÜ

Aziz Yıldırım: Galatasaray Fenerbahçe'yi yenmedi...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sarı Lacivertliler'in sabah idmanını izledi. Bu arada basının sorularını yanıtladı.

Aziz Yıldırım: Galatasaray Fenerbahçe'yi yenmedi...





Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Can Bartu Tesisleri'nde basının karşısına çıktı. Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek olan Fenerbahçe'nin antrenmanını izlemek için tesislere gelen başkan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Biz Galatasaray'a yenildik'

Aziz Yıldırım derbiyle ilgili olarak, "Geçen sene de maçlar kaybettik. Geçen yıl fark 10 puandan 4 puana düşmüştü. Oralardan toparlandık. Bizi Galatasaray yenmedi, Galatasaray'a biz yenildik." açıklamasında bulundu.

"Alves'in gördüğü kart doğru"

Başkan Yıldırım, Galatasaray derbisinde hakem Cüneyt Çakır'ın Alves'e gösterdiği kart ile ilgili olarak "Bruno Alves'in kırmızı kartı doğru. Konya maçındaki kart da doğru. Ama bu iki maçta hakemlerin de yanlışları var. Oyuncu atılınca, bunun bahanesine sığınıyorlar demesinler diye susuyoruz. Bruno Alves'in kırmızısı doğru, Bekir'in gördüğü kart da doğru. Ama Konya maçında Kuyt'a yapılan hareket de kırmızıydı. Derbide de Emenike'nin penaltısı verilmedi." sözlerini sarf etti.

"Bizi protesto edenler gelsinler önce üye olsunlar"


Yönetime ve kendisine yapılan protestolara tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı, "Bizi protesto edenler 400 kişi, 300 kişi. Gidiyorlar basket maçına bizi protesto ediyorlar. Amatör maçta beni rahatsız etmez. Onlar Fenerbahçeliyse önce gelsinler kulübe üye olsunlar. Statta yapılsa tabii rahatsız olurum. Amatör maçta rahatsız olmam. Bizi protesto edenler artık stada gelebiliyorlar mı? Hayır. Voleybolda bağırıyolar, artık oralara da giremeyecekler. " şeklinde konuştu.

"Alves ve Bekir'e ceza verdik"

Son 2 haftada kırmızı kart gören Bekir ve Alves ile ilgili olarak Yıldırım "Hem Bruno Alves'e, hem de Bekir'e ceza verdik. Ama 50 bin Euro ceza doğru değil. Bruno'ya 30, Bekir'e 20 bin Euro ceza verdik." ifadelerini kullandı.

"Performans fikstürle ilgili"


Futbol takımını değerlendiren başkan, "Takımdan memnun değilim ama geçen seneden memnun değildim. Geçen sene Sivas'ta ve Eskişehir'de mağlup olduk. Ondan önce de Karabük'e gittik 3 yedik, 5 olurdu. Siz maçları incelemiyorsunuz basın olarak. Sadece o yenmiş, bu yenilmiş...Geçen sene biz şampiyonluğa giderken rakiplerimiz kaybediyordu. Şimdi kazanıyorlar. Fikstürle ilgili bu. Ben diyorum ki gol atın. Gol atınca kazanıyorsun. Baskette de üçlük atın diyorum. Gol atınca, üçlük atınca kazanıyorsun." dedi.

Ersun Yanal hakkında


Geçen sene takımın başında olan Ersun Yanal ile ilgili açıklama yapan Aziz Yıldırım, "Ersun Yanal'ı niye gönderdin diyorsunuz. Hepiniz buradaydınız basın olarak ama erkekçe yazmıyorsunuz. Takım düşüşteydi. Doğru düzgün antrenman yapılmıyordu. 3 ay tatil yapıldı, sonra da doğru düzgün antrenman yapılmadı. İsmail Kartal takımı iyi çalıştırıyor. Düzelecek takım, yine şampiyon olacağız..." sözlerini sarf etti.

"İsmail Kartal gitmez"

İsmail Kartal'ın takımı iyi çalıştırdığını söyleyen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı "Beşiktaş maçında kötü sonuç alsak bile İsmail Kartal gitmez merak etmeyin. Ben sonuçlara göre kimseyi gönderdim mi bugüne kadar? Hep sezon sonunu bekledim, o zaman değerlendirdim. İsmail Hoca buranın çocuğu. Sonuna kadar burada kalacak. Duygusal, çok çalışıyor. Gereksiz şeyleri de televizyonda söylüyor. Bunları söylememesini kendisine söyledim. Had bilme konusunda öyle demek istemedi." ifadelerini kullandı.

"TFF hakkında konuşmadım"

Aziz Yıldırım, "Bana diyorlar ki bunca yıl oldu bırak artık... Ben de diyorum ki spor basınındaki baronlar bıraksın. Bir konuşurum herkes kaçacak delik arar. 2 bin TL verip üye olanlar, zamanla kongre üyesi de olabiliyor. Ben sadece 1 milyon üye kampanyası ile ilgili çalışıyorum. Ne Galatasaray, ne de TFF ile ilgili hiç konuşmadım. Hepsi yalan." sözlerini sarf etti.

"3 Temmuz davası şike davası değildir"


Başkan, "3 Temmuz davası bir şike davası değildir. Bu bir operasyondur, herkes bunu görecek. Diyorlar ki, şike sürecinden dolayı seyirciler stada gitmiyor. Hayır öyle bir şey yok, 3 Temmuz ve sonrası statlar doluydu. Passolig bir bankanın kredi kartı gibi bir kart çıkarması gibi olmamalıydı. Biz bunu kulübümüz olarak yapmadık." şeklinde konuştu.

"Galatasaray camiasında hep dostlarımız olmuştur"

Aziz Yıldırım, "Alp Yalman'a teşekkür ederim. Galatasaray camiasına hep dostlarımız olmuştur. Seçim olduğu için konuşmayacağım bu konuda. Bu çatı çökerse hepimiz altında kalırız. Almanya 2000'de çöktü, 15 yılda nereye geldi. Devlet Almanya projesini alıp uygulayacak. Bu kadar basit." sözlerini söyledi.

"Üniversite açmak istiyoruz, izin alamıyoruz"


Gökhan Gönül'ün kulübün izin vermediği bir televizyon programına katılması nedeniyle, futbolcuya ceza verdiklerini söyleyen Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi açmak istediklerini söyledi: Varsa soracağınız bir şey sorun. Kavgalı soru istiyorsunuz Mahmut Bey'e, ben ceza yemek istemiyorum. Maçlara gideceğim. Voleybolda devletin bankalarıyla mücadele ediyoruz. Çok iyi takım kurduğun zaman açık veriyorsun. Bu sistem yanlış. Mayıs ayında amatör branşlarla ilgili kongre yapacağım. Bir sürü özel üniversite açılıyor. Fenerbahçe Üniversitesi açmak istiyoruz, 1.5 yıldır YÖK'ten izin alamadık.

Aziz Yıldırım'dan Fikret Orman'a sitem


Beşiktaş'ın stat konusu hakkında kendilerine geldiğini söyleyen Yıldırım, "Biz stadımızı bölüm bölüm yaptık. Bu süreçte Şampiyonlar Ligi maçları da oynadık ve 0 puan aldık. Ama hiç sitem etmedik. Hiç rakiplerimize gidip, "Sizde oynayalım" demedik. Stadımızı kendimiz yaptık. Devlet yardımı almadık. Fikret Orman sitem ediyor statlarını bize vermiyorlar diye. Fikret Orman bana dedi ki, "GS de stadı bize veriyor..." Ben de Fikret Orman'a dedim ki, "GS'yle yaptığın anlaşmayı getir, aynısını ben de imzalayacağım". Ama olmadı. Bu ülkede stadını kendisi yapan tek takım Fenerbahçe'dir. Beşiktaş Yönetimi planlama yapmamış, sonra sitem ediyor. Buna hakları yok." sözlerini söyledi.

Abdullah Kiğılı hakkında

Fenerbahçe Kulübü Başkanı, "Abdullah Kiğılı'yla tartışmadık. Gönül kırgınlığım var ama biz onu aramızda konuşuruz. Abdullah Kiğılı'nın müdürü 24 saat görevini yapmadı. Ben de gereğini yaptım." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ