MENÜ

Anderlecht - Arsenal: 1-2

Galatasaray'ın bulunduğu D Grubu'nun diğer karşılaşmasında Arsenal, Anderlecht'i son dakikalarda attığı 2 golle yenmeyi başardı.

Anderlecht - Arsenal: 1-2

Şampiyonlar Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray’ın da yer aldığı D Grubu’nun güçlü ekibi Arsenal, Belçika temsilcisi Anderlecht’e konuk oldu. Son 4 Avrupa maçında yalnızca 1 gol bulabilen Arsenal, konuk olduğu mücadeleye oldukça tutuk başladı. İlk tehlikeli atağını 16. dakikada gerçekleştiren Topçular’da Alexis’in ortasına Welbeck zor durumda kafa vurdu fakat top az farkla auta gitti. İki takımın da isteksiz bir mücadele sergilediği ilk yarıda İngiliz temsilcisi bir türlü istediği boşlukları yaratamadı. Anderlecht savunmasında oynayan Van den Borre ve Deschacht’ın yerinde hamleleri, ilk yarıda Arsenal’in gol bulmasını önledi. Keyifsiz geçen ilk yarıdan gol sesi çıkmazken, ikinci yarıya ev sahibi Anderlecht oldukça etkili başladı.

Arsenal durdu durdu...


Mücadele son çeyreğe girilirken ataklarını sıklaştıran Anderlecht, 71. dakikada öne geçmeyi başardı. Atak yönü sağından Praet’in ortasına çok şık yükselen Najar, genç kaleci Martinez’in solundan topu ağlara gönderdi: 1-0. Farkı arttırmaya çalışan ev sahibi, 79. dakikada Vanden Borre ile gole çok yaklaştı fakat top direkten döndü. Tam maç bu skorla bitecek derken Arsenal, 89. dakikada Gibbs ile skoru 1-1’e getirdi. 90+1’de ise oyuna sonradan giren Lukas Podolski’nin golü Anderlecht cephesinde soğuk duş etkisi yarattı. Kalan dakikalarda başka pozisyon olmazken, Arsenal son dakikalarda bulduğu gollerle rakibini 2-1 mağlup ederek puanını 6’ya yükseltti. Anderlecht ise 1 puanda kaldı.


ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GRUPLARDA SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı
YORUM YAZ