MENÜ

Almanlar Hakan ve Ömer için devrede

A Milli Takımı karıştıran silah olayının yankıları sürüyor. Gökhan Töre, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ın isimlerinin karıştığı olay için Köln savcısı soruşturma açıyor. Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler ise konuyu çözmek için Fatih Terim'i bekliyorç.

Almanlar Hakan ve Ömer için devrede

Gökhan Töre’nin, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak’a silah çektiği olayla ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Konunun muhataplarının yaptığı açıklamalar ise milli takımımızı karıştıran olaya sürekli farklı bir boyut kazandırıyor. Son iddia Almanlar’dan geldi. ZDF kanalının haberine göre, olayda adı geçen 3 Alman vatandaşı futbolcuyla ilgili Köln mahkemesi soruşturma başlattı. Köln Savcısı Ulrich Bremer, yurt dışında Alman vatandaşlarına karşı işlenen suç, cezaya tabiyse, Alman yasalarının devreye gireceğini söyledi. Hamburg Savcılığı sözcüsü Nana Frombach ise soruşturma için şikayet gelmesi gerektiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Hakan’ın rahatlaması gerek’

Olayla ilgili konuşan Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler de Fatih Terim’i Leverkusen’e davet ettiğini yineledi. Völler, “Terim’e Pazartesi günü bir kez daha davetiye çıkardım. Benim arzum, Terim’in Leverkusen’e gelmesi ve birlikte konuyu açıklığa kavuşturmamız. Kulüp olarak bizi zor haftalar bekliyor. Futbolcumuzun kafasının bir an önce rahat olması lazım ki, bize faydalı olabilsin” diye konuştu.

‘Milli takıma devam’

Hakan’ın babası Hüseyin Çalhanoğlu ise Alman Bild gazetesine verdiği demeçte Hakan’ın Türkiye Milli Takımı forması giymeye devam edeceğini söyledi. Yaşananlar için “Korkunç bir olay” yorumunu yapan baba Çalhanoğlu, “Sonuçta olayın içinde silah var. Oğlum yapsaydı cezasını kendim verirdim. Biz hiçbir zaman milli formadan kaçmayız” değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAZ