MENÜ

Yok böyle Dortmund!

Galatasaray, belki de Dortmund'un karşısına çıkabileceği en güzel zamanda iki maç yapacak. Arena'da yarın oynanacak karşılaşma öncesi kendi liginde düşme hattına kadar gerileyen Alman ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde farklı bir görüntü çizse de defans hattıyla alarm veriyor.

Yok böyle Dortmund!

Almanya Bundesliga’da sıkıntılı günler geçiren Borussia Dortmund’da İlkay Gündoğan’ın 434 gün süren sakatlığının ardından yeniden forma giymesi sevinçle karşılandı. Gündoğan, FC Köln’e 2-1 yenildikleri maçın ardından, “Yeniden takımda olmak güzeldi” dedi. Borussia Dortmund’un internet sitesinde futbolcu ile ilgili yer alan haberde, İlkay Gündoğan’ın Köln maçında ikili mücadelelerde biraz zayıf kaldığına dikkat çekildi. Yine Gündoğan’ın paslarda başarılı olduğu bildirilirken, kaleye yeterince vuruş yapmadığı belirtildi.

7 puanla, 14. sırada

Bundesliga’da 7 puanla 14. sırada bulunan Borussia Dortmund’da Kagawa, Mkhitaryan ve Reus gibi futbolcuların da sakatlıklarının ardından çıktıkları maçta yüzde 100 performans gösteremedikleri ifade edildi. Kulübün internet sitesinde Erik Durm’un baldırında çekme olduğu ancak kulüp doktorunun yaptığı muayenede önemli bir bulguya rastlanmadığı bildirildi. Durm’un yarın İstanbul’da oynanacak Galatasaray maçına gitmesi bekleniyor. Borussia Dortmund’un önemli oyuncularından Nuri Şahin ise bir ay önce dizinden geçirdiği ameliyat nedeniyle takımında yer alamıyor. Nuri Şahin’in en erken kasım ayında sahalara dönmesi bekleniyor.

Klopp’tan sert uyarı

Alman devinin teknik patronu Jürgen Klopp da kötü gidişattan rahatsız. 2-1’lik Köln yenilgisinin ardından faturayı savunma oyuncularına kesen tecrübeli çalıştırıcı, “Sürekli gol yiyoruz, her maç gol yiyoruz ve bu yarın değil, biraz sonra değil, hemen çözmemiz gereken bir sorun. Gol yemediğimiz zaman işlerin ne kadar farklı yürüdüğünü göreceksiniz. Bunun için çalışmadığımızı sanmıyorum, ama daha fazla çalışacağımızı biliyorum” diyerek, sıkıntısını dile getirdi.

Sakatları düzeldi

Sezon başından beri sakatlıklardan yakasını kurtaramayan Borussia Dortmund’da, İlkay’ın da forma giymesiyle, eksik oyuncu sayısında büyük bir azalma oldu. Şu an itibariyle Alman panzerinde Schmelzer, Nuri Şahin ve Gyau’nun sakatlıkları bulunuyor. Kalan tüm yıldızlar, teknik patron Klopp’tan şans bekleyecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ