MENÜ

Şampiyonlar Kupası: Vakıfbank 3-0 Fenerbahçe

Geçen yılı, lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa olmak üzere 3 şampiyonlukla kapatan Vakıfbank kupa serisine kaldığı yerden devam etti. Sarı-Beyazlılar, ezeli rakibi haline gelen Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Kupası'nda set vermeden mağlup edip, 735 gündür Türkiye'nin voleyboldaki tek şampiyonu oldu.

Şampiyonlar Kupası: Vakıfbank 3-0 Fenerbahçe

Spor Toto Şampiyonlar Kupası’nı eski adıyla ‘Süper Kupa’yı yine Vakıfbank kazandı. 2013 yılından bu yana Türkiye’de oynanan altı finali de kazanan VakıfBank, 735 gündür Türkiye’de tüm kupaların tek sahibi olmayı başardı. Geçen sezonu, lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonu olarak kapatan Vakıfbank ile iki kulvarda da finalist (Türkiye Kupası, Türkiye Ligi) olan Fenerbahçe, karşı karşıya getiren karşılaşmada Vakıfbank daha üstün oyunu ile rakibini set vermeden yendi. Uluslararası hakemimiz Bayram Dikmentepe’nin salonlara veda ettiği karşılaşmada üçüncü setin dönüşü adeta mucize oldu. Vakıfbank karşılaşmaya rahat başladı ve ilk sayılardan itibaren üstünlüğünü belli etti. Fenerbahçe Grundig ise rakibini bloklar ve arka alandan çıkardığı toplarla durdurmaya çalıştı. Ancak, teknik molaları 8-6 ve 16-14 önde geçen Vakıfbank, Gözde ve Sheilla’nın sayılarıyla ilk seti 25-20 önde tamamladı. İkinci sete daha iyi başlayan Fenerbahçe Grundig ’in ilk sayılardaki üstünlüğünü bozan Vakıfbank ilk teknik molayı 8-7 önde geçti. Savunmadaki hatalarına rağmen hücum üstünlüğünü özellikle Sheilla’nın sayılarıyla sürdüren Vakıfbank, 21-14 öne geçtiği seti 25-18 alarak durumu 2-0 yaptı.

Çağla girdi, zafer geldi!

Üçüncü sette Vakıfbank savunmadaki hatalarını artırınca Fenerbahçe sayılarda üstünlük sağladı, teknik molaları 8-6 ve 16-15 önde tamamladı. Vakıfbank smaçlarını dışarı atınca Fenerbahçe Grundig sayıları 23-16 ’ya kadar açtı. Ama bu arada oyuna alınan Çağla çok zor bir topun sayı olmasını önledikten sonra her şey değişti, arka arkaya 9 sayı alan Vakıfbank,seti 25-23, maçı da 3-0 kazandı. Bu arada Vakıfbank ’tan Gözde Sonsırma karşılaşmanın En Değerli Sporcusu seçildi.

Sahte bilet krizi

Sahte biletle maçı izlemeye gelen 150 kadar Fenerbahçeli taraftar maça alınmadı. Salona giriş kapısında yaşanan gerginliği polis engelledi. 400 çevik kuvvet polisi ile önlem alan Ankara emniyeti karşılaşma öncesinde, Başkent Voleybol salonunda köpeklerle bomba araması yaptı.

SALON: Başkent Voleybol
HAKEMLER: Bayram Dikmentepe, Onur Hoşnut
VAKIFBANK: Gözde (8) 17, Bahar (6) 7, Sheilla (7) 16, Elitsa (6) 6, Milena (6) 8, Naz (7) 4, Gizem K. (L- 7), Güldeniz (6), Çağla (7), Ceren (5)
FENERBAÇE GRUNDİG: Lo Bianco (6) 1, Kristin (5) 3, Dicle (5) 2, Polen (6) 10, Kim (6) 11, Eda (7) 11, Merve (L- 5), Meliha (5), Ezgi (5), Elif (5), Gökçen (5) 1
SETLER: 25-20, 25-18, 25-23

Zeki Kuban

Haberin Devamı
YORUM YAZ