MENÜ

Köln'ün Türk pırlantaları Barış Sarıkaya ve Anıl Çapkın

Almanya'nın köklü kulübü Köln'ün B takımında forma giyen Barış Sarıkaya ile Anıl Çapkın, son dönemde gösterdikleri performansla futbol otoritelerin dikkatini çekmeyi başardı.

Köln'ün Türk pırlantaları Barış Sarıkaya ve Anıl Çapkın

Alman Bundesliga’da altyapısıyla bir çok genci milli takıma kazandıran Köln’de, son haftalarda 2 Türk futbolcu olağanüstü performanslarıyla dikkat çekiyor. Kırmızı-Beyazlılar’da U19 (B Takımı) takımında top koşturan Barış Sarıkaya ile Anıl Çapkın, şimdiden dev takımların kıskacı altında. 18 yaşındaki Barış sol kulvarda görev yapıyor ve defansif özellikleriyle tanınıyor. Köln’de asist kralı olarak tanınan Barış zaman zaman gollere de imza atıyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan genç yeteneğin Almanya ve İngiltere’den teklifler aldığı ifade ediliyor.

Ay-Yıldız olacaktı ancak…


Barış yazılı olarak Türk Milli Takımı’ndan (U17) teklif almıştı. Ancak Barış, TFF sitesi kadroyu açıkladığında ismini göremedi ve şaşkına döndü. Yetkililerden konuyla ilgili bilgi almak istediğinde ise yıldız oyuncuya “Teknik ekip senin yerine son anda İstanbul’dan bir futbolcuyu tercih etti” dendi… Alman yetkilileri ise Barış’a Alman vatandaşı olması için öneride bulundu. Panzerler’in yakında Barış’ı Alman Milli Takımı’na davet etmesi bekleniyor…

1 gol ve 1 asist…


Köln’ün diğer bir genci Anıl Çapkın da 18 yaşında. Sağ bek pozisyonunda görev yapan genç, son oynadığı maçlarda hep ‘Maçın Adamı’ seçiliyor. 11 yıldır Köln akademisinde top koşturan Anıl uzun yıllardır Türk Milli Takımı’nda forma giyiyor. Yıldız oyuncu U16, U17 ve U18 milli takımımızın vazgeçilmezi sağ beki. Barış gibi sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Anıl’ın hangi dev takımla anlaşacağı şimdiden merak ediliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ