MENÜ

Dağ bisikletiçileri gazozuna kapıştılar!

Türkiye'nin ilk dağ bisikleti enduro organizasyonu “Gazozuna Kapışalım” konsepti altında Antalya'da gerçekleşti. Ramazan Emre İçöz birinci, Alperen Kıvılcım ikinci, Bora Tirki ise üçüncü oldu. Kazananlara ağırlıkları kadar Çamlıca gazoz hediye edildi.

Dağ bisikletiçileri gazozuna kapıştılar!

Dünyada popülaritesi hızla artan Enduro Bisiklet disiplininde Türkiye’de yapılan ilk organizasyon Tahtalı Dağı’nın zirvesinden başlayıp, Kesmeboğaz Mevkii’nde, tarihi Roma Köprüsü’nde sona erdi. Toplam 33.6 km’den oluşan, ortalama 12 km geçiş ve 21 km uzunluğundaki özel etaplardan oluşan parkurdaki kapışma 50’ye yakın yerli ve yabancı sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Yarışmaya toplamda 100’e yakın kişi kayıt yaptırdı. Hem teknik hem tecrübe kriterleri göz önüne alınarak yapılan ön elemeler sonrasında 72 kişi resmi antrenmanlara katılma hakkı kazandı. İlk gün zirvede 4 derecelik hava koşullarında start alan sporcular geçilen sıralama etabının sonrasında ertesi günkü başlangıç pozisyonlarını belirlemiş oldular. Yarış günü de 50’ye yakın yarışmacı zorlu etaplar ve değişken iklim koşulları ile mücadele etti.

Enduro, dağ bisikleti yarışlarının yeni nesil formu. Dağ bisikletine hâkim, bütün günü dağda bisikletle geçirebilen, teknik hâkimiyeti ve genel dayanıklılığı ön plana çıkan tecrübeli sürücülerin yarıştığı bir organizasyon oldu.

Ana sponsorluğunu Çamlıca Gazoz’un yaptığı “Çamlıca Gazozuna Kapışalım” Down Olympos MTB Enduro Kapışması Kemer Belediyesi'nin katkıları ve Kemer Kaymakamlığı’nın himayesinde yapıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ