MENÜ

Rekorların adamı!

NFL'de Denver Broncos forması giyen Peyton Manning tarihe geçti. Takımının San Francisco 49ers'ı 42-17 yendiği maçta 4 touchdown pası atan 37 yaşındaki deneyimli QB, Brett Favre'ye ait 508 paslık rekoru tarihe gömdü ve NFL tarihinin en fazla touchdown pası veren oyuncusu oldu.

Rekorların adamı!

NFL'de sabaha karşı oynanan mücadelede Denver Broncos ve San Francisco 49ers takımları karşı karşıya geldi. 42-17'lik skorla sahadan galibiyetle ayrılan Denver'da yıldız oyun kurucu Peyton Manning tarih yazdı.

Toplamda 4 touchdown pası veren 37 yaşındaki tecrübeli quarterback, 508 pas ile efsane oyun kurucu Brett Favre'ye ait olan 'NFL tarihinde en fazla touchdown pası veren oyuncu' unvanını ele geçirdi. Maç öncesinde 506 pas ile tüm zamanlarda 2. sırada yer alan Manning, San Francisco zaferi sonrası rekoru 510 maça çıkarmış oldu.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Peyton Manning, ''Bu unvana sahip olmak büyük bir onur. NFL'de belkide en önemli pozisyon olan oyun kurucu mevkisinde oynayıp, böyle bir rekora sahip olmanın verdiği mutluluk tarif edilemez'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Favre'den tebrik

Rekorun eski sahibi Brett Favre ise, maç sonrasında yaptığı açıklamada Peyton Manning'i rekoru kırdığı için tebrik etti.

17 sezondur NFL'de boy gösteren 37 yaşındaki Peyton Manning, 2006 yılında Indianapolis Colts formasıyla MVP olup, Super Bowl şampiyonluğu yaşamıştı.

Tolga Kaplan / Fanatik.com.tr

YORUM YAZ