MENÜ

Kahraman Wesley Sneijder!

Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısındaki zaferi Avrupa medyasında geniş yer bulurken, Aslan'a galibiyeti getiren Wesley Sneijder ön plana çıkarılan isimdi. Övgü yağmuruna tutulan Hollandalı yıldız için, “Kahraman” ifadesi kullanıldı.

Kahraman Wesley Sneijder!

Avrupa’nın önde gelen basın kuruluşları, Galatasaray’ın Fenerbahçe karşısındaki zaferini okurlarına duyururken, Wesley Sneijder ön plana çıkarılan isim oldu. Gazete ve internet siteleri, Hollandalı yıldıza övgüler yağdırdı, Fenerbahçe’nin stoperi Bruno Alves ise eleştirilerin odak noktasındaydı.

Fransızlar fatura kesti

Fransız L’Equipe Gazetesi’nin internet sitesi, Galatasaray’ın galibiyetine “Sneijder, Fenerbahçe’yi yıktı” başlıklı haberiyle yer verdi. Haberde, Bruno Alves’in kırmızı kart görmesinin ardından Sneijder’in iki harika golünün karşılaşmanın galibini belirlediği ifade edildi. Sarı- Kırmızılılar’ın derbiyi kazanarak maç fazlasıyla ligde liderliğe yerleştiği de hatırlatıldı.

Marca'ya göre harikaydı

İspanyol Marca Gazetesi, “Derbiyi Sneijder’in muhteşem golleri çözdü” başlığıyla okurlarının karşısına çıktığı haberinde, Hollandalı futbolcunun maçın kilidini açan isim olduğunu vurgulandı. Sneijder’in son dakikalarda ceza sahası dışından kaydettiği harika gollerle takımını galibiyete taşıdığı belirtildi.

BBC de geniş yer ayırdı

BBC’nin internet sitesinde yer alan haberde, “Sneijder’in golleri Galatasaray’ı zirveye taşıdı” ifadeleri kullanıldı. Galatasaray’ın, Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı Borussia Dortmund maçı öncesi, Sneijder’in harika golleriyle moral bularak ligde maç fazlasıyla liderliğe yükseldiğine dikkat çekildi.

Souness olayı manşetlerde

İngiliz Daily Mail ve Metro gazetelerinin internet siteleri ise karşılaşma öncesi Sarı-Kırmızılı taraftarların 1996’da eski teknik direktörlerinden Graeme Souness’ın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na Galatasaray bayrağını dikmesinin gösterildiği koreografiyi okuyucuları ile paylaştı.

"Fener'e kabus yaşatıyor"

La Gazzetta dello Sport gazetesi Fenerbahçe’nin yine Sneijder kâbusuna tosladığını hatırlatarak, “İki müthiş füze ile maçı tek başına kazandı ve hocası Prandelli’nin uzun ara sonrası en azından bir geceliğine lider uyumasını sağladı” değerlendirmesinde bulundu.

"Karabulutları dağıttı"

Sky Sport televizyonu ise Sneijder’in derbiye maçın sonlarına doğru damgasını vurduğunu belirterek, zor günler yaşayan Prandelli’yi fazlasıyla rahatlattığını ve İtalyan hocanın üzerinde dolaşan kara bulutların şimdilik dağıldığını yansıttı.

"Dünya çapında goller"

Hollanda gazetesi De Telegraaf, maçla ilgili videolar eşliğinde kullandığı “Sneijder dünya çapında golleriyle kahraman” başlıklı haberinde, yıldız oyuncunun attığı gollerden övgüyle bahsetti. Sneijder’in golleri gelene kadar Fenerbahçe’nin yaklaşık 35 dakika 10 kişi oynadığının hatırlatıldığı haberde, Galatasaray’ın bu galibiyetle Sarı- Lacivertliler ile arasındaki puan farkını 3’e çıkardığı belirtildi.

"Altın değerinde vuruş"

Maçla ilgili fotoğraflar kullanan AD Gazetesi de Sneijder’in derbide kahraman rolünü üstlendiğini yazdı. Voetbal International adlı internet sitesi ise “Sneijder iki golle ateşli derbinin kahramanı” başlığını tercih etti. Galatasaray’ın maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturduğunun kaydedildiği haberde, özellikle Hollandalı futbolcunun attığı ikinci golün altın değerinde olduğu yorumunda bulunuldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ