MENÜ

Gekas varsa sorun yok

Süper Lig'de bu sezon Kasımpaşa'yı da boş geçmeyen Akhisar'ın Yunan yıldızı Gekas, gol sayısını 7'ye çıkardı.

Gekas varsa sorun yok

Spor Toto Süper Lig’de Manisa’da ağırladığı Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup eden Akhisar Belediyespor, puanını 13’e yükselterek başarılı çizgisini sürdürdü.

Lige verilen milli maç arasından önce deplasmanda İstanbul Başakşehir’a 4-0 mağlup olarak liderlik koltuğundan inen Ege temsilcisi, Manisa’da konuk ettiği Kasımpaşa’yı 2-0 yenmeyi başardı. Puanını 13’e yükselten ve 3. sıraya çıkan Ege temsilcisinin gollerini Uğur Demirok ve Gekas attı.

Geçen sezon ligin lehine en az penaltı verilen ekiplerinden biri olan Akhisar Belediyespor, bu sezon ilk penaltı vuruşunu Uğur Demirok’la gol yaptı.

Süper Lig’de 69. maçını geride bırakan Uğur Demirok, ligde 7. golüne imza attı. Genç savunma oyuncusu geçen 2 sezon 3’er gol atmıştı. Uğur Demirok geçen sezon ligde Elazığspor, Türkiye Kupası’nda ise Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçlarında penaltıdan birer gol kaydetmişti.

Genç oyuncu 10 gol kaydeden Akhisar Belediyespor’da bu sezon Mehmet Akyüz’den sonra gol atan ikinci Türk oyuncu oldu.

Gekas "40" dedi

Ligde Kasımpaşa maçında bu sezonki 7. golüne ulaşan Yunan golcü Gekas, Türkiye kariyerinde Kasımpaşa’ya karşı 4. golünü kaydetti. Gekas, Süper Lig’de 56. maçında 40. golüne imza attı.

Bilal Kısa

A Milli Futbol Takımı’nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda deplasmanda Letonya ile 1-1 berabere kaldığı müsabakada ay-yıldızlıların tek golünü atan Bilal Kısa, dünkü mücadele de takımının galibiyetine önemli katkı verdi.

Takımının penaltı kazandığı pozisyonda kaleci Isaksson’un müdahalesiyle yerde kalan tecrübeli futbolcu, Gekas’ın golünde de asist yapan isim oldu.

2 futbolcu fire vermedi

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, ilk 6 haftada 19 farklı isime yer verirken, bu oyunculardan 8’i tüm müsabakalarda mücadele etti.

Güray Vural ile Uğur Demirok ise 6 maçta 90’ar dakika sahada kalarak takımın en istikrarlı isimler oldular. Bu iki oyuncu dışında Bilal Kısa, Bruno, Djoum, Gekas, Mehmet Akyüz ve Zokora 6 maçta da mücadele etti.

Haberin Devamı

Bahattin Köse ilk kez forma giydi

Dün uzatma bölümünde Bruno’nun yerine oyuna giren Bahattin Köse bu sezon ilk kez lig maçında forma giydi.

Geçen sezon ara transfer döneminde Belçika’nın Mons ekibinden transfer edilen gurbetçi oyuncu Bahattin Köse, Akhisar Belediyespor’la 5. lig müsabakasına çıktı.

Geçen yıldan 3 puan fazla aldı

Ligde ilk 6 haftada 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 13 puan toplayan Akhisar Belediyespor, 10 gol atıp kalesinde 8 gol gördü.

Geçen sezon ilk 6 haftada 10 puan toplayan Ege temsilcisi, 2012-2013 sezonunda ise aynı periyotta 5 puan alabilmişti.

AA

YORUM YAZ