MENÜ

Fransa'da kral Gignac

Ligue 1'de Marsilya fırtınası sürerken, Mavi-Beyazlılar'ın yıldızı Gignac da 10 golle krallık listesinde liderlik koltuğunda oturuyor.

Fransa'da kral Gignac

Fransa Birinci Futbol Ligi’nin (Ligue 1) 10. haftasında Toulouse’u 2-0 mağlup eden lider Marsilya, takipçileriyile arasındaki farkı 7 puana çıkardı.

Arjantinli teknik adam Marcelo Bielsa’nın çalıştırdığı Marsilya, Toulouse’u konuk etti. Evsahibi ekip, Nicolas Nkoulou’nun 20’nci ve Andre Pierre Gignac’ın 35. dakikada kaydettiği gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Fransa’yı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden takımlardan Paris Saint-Germain, Lens deplasmanına gitti. Hakemin 2’si Lens’e, 3 kırmızı kart gösterdiği karşılaşma, Paris Saint-Germain’in 3-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Bir süredir İsveçli forvet oyuncusu Zlatan Ibrahimovic’ten yoksun sahaya çıkan başkent ekibinin golleri, Yohan Cabaye, Maxwell ve Edinson Cavani’den geldi.

Haftaya 2. sırada başlayan Bordeaux, sahasında Caen ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda 2 puan kaybetti.

Lyon ise konuk ettiği Montpellier’i, Yoann Gourcuff’un 2 kez fileleri havalandırdığı karşılaşmada 5-1 yendi.

Maçlar sonunda puanını 25’e yükselten ligin zirvesindeki Marsilya, takipçileriyle arasındaki farkı 7’ye çıkardı. Haftaya 3. giren Paris Saint-Germain ise Bordeaux’nun puan kaybı sonrası averajla 2’nciliğe yerleşti.

Ligue 1’de haftaya damga vuran olaylar

Nice’in sahasında Bastia’ya 1-0 kaybettiği maçın ardından evsahibi ekibin taraftarları sahaya inerek rakip takım futbolcularının üzerine yürüdü.

Allianz Riviera Stadı’nda Akdeniz derbisi olarak nitelendirilen Nice-Bastia karşılaşmasının bitiş düdüğünün ardından evsahibi ekibin taraftarları sahaya girerek Bastialı futbolcular François Modesto ve Romaric’e saldırdı. Sahanın karışmasının ardından iki takımın futbolcuları, güvenlik görevlileri tarafından soyunma odalarına götürüldü. Konuk ekibin taraftarlarının yer almadığı statta, olaylar kısa sürede yatıştırılsa da kendi aralarında kavgaya tutuşan Nice taraftarlarından bazıları hafif şekilde yaralandı, sahaya inen taraftarlardan 4’ü tutuklandı. Ayrıca, karşılaşma öncesi ve esnasında stat çevresinde olay çıkaran birçok taraftar da gözaltına alındı.

Paris Saint-Germain’in Uruguaylı futbolcusu Edinson Cavani, Lens karşısında kaydettiği golün sevincini yaşarken oyundan atıldı. Penaltıdan attığı golün sevincini, dizinin üzerine çöküp elleriyle silah (sniper) işareti yaparak yaşayan Cavani, hakem Nicolas Rainville tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Gördüğü kartın şaşkınlığının ardından itirazda bulunan ve hafif bir şekilde hakemin sağ kolunu çeken Cavani, Rainville tarafından direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Gol krallığı

Ligue 1’deki gol krallığı yarışında, bu haftayı da boş geçmeyen Marsilyalı Andre Pierre Gignac, 10 golle liderlik koltuğunu kimseye bırakmadı. Gignac’ı, 8 golle Lyon’dan Alexandre Lacazette ve 6 golle Toulouse’dan Wissam Ben Yedder takip ediyor.

Sonuçlar

Lens - Paris Saint Germain: 1-3
Lorient - Saint Etienne: 0-1
Metz - Rennes: 0-0
Monaco - Evian: 2-0
Lille - Guingamp: 1-2
Nice - Bastia: 0-1
Nantes - Reims: 1-1
Marsilya - Toulouse: 2-0
Bordeaux - Caen: 1-1
Lyon - Montpellier: 5-1

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ