MENÜ

Fırtına gibi: 3-1

Trabzonspor, beklenen patlamayı zirve ortağı Mersin'e yaptı. Önce Belkalem attı, sonra Vederson atıldı, konuk ekip 10 kişi ile 1-1'i buldu ama fazla direnemedi Sayısız pozisyon bulan Bordo-Mavililer'i Medjani öne geçirdi, Cardozo farkı getirdi. İlk 3 puanını kazanan Halilhodziç'in öğrencileri Avrupa sınavı öncesi nefes aldı.

Fırtına gibi: 3-1

İlk 5 hafta galibiyet alamayan, rakip fileleri sadece 2 kez sarsan bir Trabzonspor izledik. Durum böyle olunca, Mersin İdmanyurdu karşısında Halilhodzic'in inadından vazgeçerek çift forvete döneceği düşünülüyordu. İlk 11'ler açıklandığında, Vahid hocanın tek forvet ısrarından vazgeçmediği görüldü. Hal böyle olunca, oyuna hakim olmasına rağmen yine pozisyona girmekte sıkıntı yaşayan bir Trabzonspor izledik. İkinci yarıda Belkalem'in golü Trabzonspor'u rahatlatsa da Mersin'in eşitliği sağlamasıyla işler yine karıştı. Vahid Halilhodzic, belki de rakibin 10 kişi kalmasının etkisiyle Yatabare'yi oyuna aldı ve çift forvete döndü. Bordo-Mavililer böylece hücum zenginliği yakaladı. Aranan gol kornerden Medjani'yle geldi. Mehmet Ekici'nin sakatlığıyla 'şans eseri' sahada kalan Cardozo, 86. dakikada ağları sarsarak takımını iyice rahatlattı. Trabzonspor'un özellikle kendi evinde oynadığı maçlarda daha ofansif bir anlayışla sahada olmak zorunda. Rakip takımların özgüveni, Bordo-Mavililer'in tek forvetli, bol ön liberolu kadrosunu görünce iyice artıyor. Halilhodzic artık Cezayir Milli Takımı'nı değil, Trabzonspor'u çalıştırdığının farkına varmalı. En azından Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bu kadar pasif bir futbolu tercih etmemeli. İleri uçta Cardozo-Waris ya da Cardozo-Yatabare ikilisi, Trabzonspor'un birçok sorununa çare olacaktır.

Maçtan dakikalar
13. dakikada Cardozo'nun pasında topla buluşan Mehmet Ekici'nin ceza sahası yayından çektiği şut az farkla dışarı gitti.
27’nci dakikada Soner’in soldan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde oluşan karambolde topu önünde
bulan Cardozo’nun vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
54. dakikada Mehmet Ekici’nin kullandığı kornerde Belkalem kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0.
57. dakikada Serdar Gürler’e sert bir faul yapan Vederson, direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
61. dakikada Bosingwa'nın pasıyla Cardozo ceza sahası içinde topla buluştu. Paraguaylı golcünün dönerek vuruşunda top yan direkten döndü.
71. dakikada Bosingwa’nın Efe Halil’e yaptığı hareket sonrası penaltı kararı çıktı. Futacs'ın vuruşunu Fatih kurtardı. Başarılı kaleci, dönen topta Oktay'a da şans tanımadı ancak Oktay bir kez daha tamamladı ve skora eşitliği getirdi: 1-1.
79. dakikada Mehmet Ekici’nin kullandığı kornerde bu kez ön direkte Medjani müsait pozisyonda kafa vuruşuyla ağları sarstı: 2-1.
86. dakikada Yatabare’nin sağdan ortasında Cardozo arka direkte düzgün bir kafa vuruşuyla skoru tayin etti: 3-1.

Haberin Devamı
YORUM YAZ