MENÜ

Fenerbahçeliler isyanlarda! Peki sorumlu kim?

Galatasaray deplasmanında ilk yarıda oynanan iyi oyuna rağmen bir türlü gol posizyonuna girilememesi, Alves'in vurdumduymaz tavrı, Emenike'nin performansı, İsmail Kartal'ın hamleleri Fenerbahçe taraftarını isyan ettirdi. Yazar ve editörlerimiz derbideki Fenerbahçe'yi sizler için değerlendirdi.

Fenerbahçeliler isyanlarda! Peki sorumlu kim?

Fanatik Gazetesi yazar ve editörleri, derbideki Fenerbahçe'yi sizler için değerlendirdi...

Diego girmeliydi

Fenerbahçe'de yüzler gülmezken tabii ki en büyük eleştiri Diego'ya şans vermeyen teknik direktör İsmail Kartal'a. Aslında her şey istediği gibi giderken hocanın hesaplarını altüst eden Alves'in kırmızı kartı oldu. O dakikadan sonra Kartal'ın kafasındaki Diego hamlesi de bitti. Oysa önce durdurup, sonrasında 3 puan için Diego'yu oyuna sokmayı planlayan İsmail Kartal bir anlamda zihinsel olarak dağıldı. Kısaca hocanın hiç de böyle bir kırmız kartı hesaplamadığının göstergesiydi. Oysa eksik kalan rakibi karşısında tek silahı kontratak olan Fenerbahçe'de Diego oyuna girmeli ve Emenike gibi hızlı bir hücumcuya gerekli servisleri yapmalıydı...

Tunç Kayacı / Fanatik Gazetesi yazarı



Kartal daha cesur olmalıydı

Galatasaray derbisi geride kaldı, ama izleri hala sürüyor. Fenerbahçe'nin teknik patronu İsmail Kartal TT Arena'daki maçta daha cesur olmalı, takımını hücuma daha fazla çıkartacak tedbirleri almalıydı. Ama sahaya sürdüğü maç kadrosu bunları yapacak kalibrede değildi. Hafta boyunca sakat olan ve maç öncesi ağrıları süren oyunculardan Volkan ve Emre'ye öncelik tanıdı, ancak bu oyuncular Galatasaray gibi bir takım karşısında verimli olamayınca, son kaçınılmaz oldu. Halbuki elinde hafta içinde tüm çalışmalara katılan, bu maçı dört gözle bekleyen, futbola susamış oyuncuları vardı.
Kartal ne olursa her şartta Diego gibi bir silahtan faydalanmalıydı. Çünkü Brezilyalı geldiği gündem bu yana kendine çıkış arıyordu. Galatasaray maçı iple çeken Diego'yü düşünmemek, bir anlamda elindeki silahı kendine çevirmekti.

Kartal ikinci yarıda da hata üstüne hata yaptı. Alves gibi sorumsuz bir oyuncuya çok güvendi. Kırmızı kartan sonra oyun planını anlamsız bir şekilde değiştirip, güçlü olan orta sahayı eksiltip, Mehmet Topal'ı stopere çekti. ileride rakip defansı kilitleyen Emenike'yi de kenara alınca, Galatasaray'ın ekmeğine yağ sürdü. Fenerbahçe teknik patronu bunlarla da yetinmedi, Senegal milli takımından sakat dönen Sow'u kurtarıcı olarak sahaya sürünce, yenilgi kaçınılmaz oldu. Hasan Ali seçimi ise Kartal'ın maç içindeki belki de tek doğrusuydu. Hem oyuncusunu gelecek adına kazandı, hem de bu sayede Fenerbahçe tek golünü atma şansı yakaladı.

Yusuf Dursun / Fanatik Gazetesi Fenerbahçe muhabiri



Teşhisi doğru koymak şart

Son yılların flaş takımı Fenerbahçe'nin, 20. şampiyonluğa bir adım kala tökezlemesi, aynı hedefe koşan rakiplerini bir hayli heyecanlandırdı. Sarı - Lacivertli ekipte Aykut Kocaman ve Ersun Yanal döneminde yaşanan şampiyonluklar, Başkan Aziz Yıldırım ve kulübün yaşadığı şike soruşturması sürecine rağmen camiayı teselli eden gelişme olarak önplana çıkmış, tüm camianın kenetlenmesine yol açmıştı. Yeniden yargılanma süreci, hem takımda hem de yönetimde sanki büyük bir rehavet havası yaratmışa benziyor.

Kriz iyi yönetilmedi
Eldeki zengin kadroya dokunulmaması, Diego gibi bir süper starın da mevcut zenginliği artırması bekleniyordu. Ancak geride kalan 6 haftada, alınan saha sonuçları takımdaki düşüşü gözler önüne serdi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nın belki sihiri bozulmadı ama, oynanan futbol ve güdük skorların yanı sıra futbolcular arasındaki sinir katsayısının da tavan yapması, Fenerbahçe'deki krizin doğru yönetilmediğini gözler önüne serdi.

Kartal için erkendi

Yıllarca Kocaman ve Yanal'ın gölgesinde kalan İsmail Kartal'ın Başkan Aziz Yıldırım tarafından bir anda vizyona sürülmesi, yeni sezondaki düşüşü tetikleyen en büyük unsur olarak öne çıktı. Futbolcuların 'arkadaş, dost' olarak geçen yıllarda sırlarını paylaştıkları Kartal, tek adamlık döneminde öğrencileri üzerinde gerekli disiplini sağlayamayınca, kötü gidiş hızlandı.

Vakit henüz geç değil
Ancak burası Fenerbahçe Cumhuriyeti... Burada her an, her şey olabilir. Yönetimin alacağı tedbirler, İsmail Kartal'a destek olacak eski futbolculardan oluşacak bir akil adamlar grubunun oluşturulması, devre arasında yapılacak nokta transferler, suyun yönünü Sarı - Lacivertliler'den yana çevirebilir. Taraftar zaten her an takımının arkasında. Tedbirler süratle alınırsa, Fenerbahçe için henüz vakit geç değil...

Hüseyin Sakarya / Fanatik Gazetesi yazarı

Ötesi değil!

Rakibin 10 numarası 90 dakikanın sonunda maçı alıyorken senin aynı silahın kulübede onun şovunu izliyorsa ve bu organizasyonun adı derbiyse kimse kusura bakmasın bunun taktik ve teknik bir izahı olamaz. Diego transfer edildiğinde onun oyun yapısına göre bir sistem kurulması gerektiği açıktı. Çünkü Fenerbahçe kadrosunu derinleştirmek için değil, 4. yıldız yolunda nokta atışı yapmak için transfer etti Brezilyalı yıldızı. Ve bugün gelinen noktada elinizdeki 'özel yeti'lere sahip en efektif isminizden 'gram' faydalanamıyorsanız ortada bir hoca başarısızlığı var demektir. Samandıra'da yaşananları bilemem ama üzülerek belirtmeliyim ki, İsmail Kartal çok değerli bir yardımcı, ancak ötesi olacak gibi görünmüyor.

Ömer Necati Albayrak / Gazete editörü


Fırtına öncesi sessizlik

Kazanırken umut vermeyen Fenerbahçe, Arena'da kaybetse de kötü değildi. En azından ilk yarıdaki oyun herkese umut verdi. Ancak bu oyun sorunların üstünü örtmüyor. Halının altına süpürsen de her şey ortalık yerde gözüküyor. Ersun Yanal'ı sevmeyen, İsmail Kartal'a tapan! futbolcular geçen seneye oranla gol yollarında iyi değil. Yıldız transfer, noktra transfer Diego soruluyor. İsmail Hoca "Mukaveleli futbolcumuz" diyor. Taraftar açıklama
bekliyor. Hazır, antrenmanlı, formda Webo yedek; yorgun, moralsiz Emenike 11'de... 10 kişi kalmışsın, Galatasaray saldırıyor. Tek kontratak şansın yine o formsuz Emenike ama çıkarıyorsun... Kuyt ne yapsın 100 metrekarede tek başına? Bu gidişat devam ederse, sezon başı sessizliğinin sonu devre arasında fırtına olacakmış gibi duruyor.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr editörü

Haberin Devamı
YORUM YAZ