MENÜ

Efes oyun kurucusunu buldu

Uzun süredir oyun kurucu arayışlarını sürdüren Anadolu Efes, geçen hafta İspanya Ligi'nde Manresa ile anlaşan İrlanda asıllı oyun kurucu Donnie McGrath'i renklerine bağladı. 1 aylık sözleşmeye imza atan 30 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi, performansına bağlı olarak uzatılabilecek.

Efes oyun kurucusunu buldu

Oyun kurucu bölgesinde sıkıntı yaşayan Anadolu Efes, aradığı guardı İspanya'da buldu. Yaz döneminde Milos Teodosic, Thomas Heurtel gibi isimleri takibe alan, ancak bu isimlere yönelik transfer girişimlerinden sonuç alamayan Lacivert-Beyazlı ekip, geçtiğimiz hafta İspanya Ligi (ACB) ekiplerinden Manresa ile anlaşan Donnie McGrath ile anlaştı. Geçen sezon Rusya'da Spartak St. Petersburg forması giyen İrlanda asıllı oyun kurucu, bugün İstanbul'a gelerek kendisini 1 aylığına Lacivert-Beyazlı renklere bağlayacak sözleşmeye imza atacak. Efes, 1 aylık sürecin ardından oyuncunun performansına göre sözleşmede uzatmaya gidip gidilmeyeceğine karar verecek.

Haberin Devamı

EuroCup'tan Euroleague'e

2006-2007 sezonunda başlayan profesyonel kariyerinde sırasıyla Pallacanestro Cantu, Virtus Bologna, Egaleo, AEK Athens, Cimberio Varese, PAOK, Cholet, Teramo Basket, Scaliger Verona, Zalgiris Kaunas ve Spartak St. Petersburg formaları giyen McGrath, 30 yaşında ve 1.93 boyunda. Kolej kariyerini 2002-2006 yılları arasında Providence'te tamamlayan tecrübeli oyun kurucu, geçen yıl Rusya'da 10.1 sayı, 2.5 ribaund ve 4.8 asist ortalamaları tutturmuş, FIBA EuroCup'ta da 10.8 sayı, 2.3 ribaund ve 5.1 asist rakamlarını elde etmişti.

Kunter'le çalışmıştı

Cholet'te oynadığı dönemde Erman Kunter'le çalışan McGrath'in de eklenmesiyle Anadolu Efes'teki yabancı sayısı sekize çıktı. Lacivert-Beyazlı ekibin oyun kurucu dümeninde böylece Dontaye Draper ve Matt Janning'in ardından McGrath yer alacak. Anlaşmanın ardından Twitter hesabında ''Anadolu Efes'teki yeni fırsat için heyecanlıyım, şimdi çalışma zamanı'' şeklinde bir mesaj paylaşan ABD'li oyuncu, şutu ve savunmasıyla ön plana çıkıyor. McGrath, 8 yıllık kariyerinde yalnızca Zalgiris Kaunas ile Euroleague tecrübesi yaşamıştı.

YORUM YAZ