MENÜ

Chelsea Film Festivali'ne Beşiktaş damgası

ABD'nin New York şehrinde düzenlenen 'Chelsea Film Festivali'nde Beşiktaş'ı ve taraftar gurubu Çarşı'yı anlatan 'Benimle oynar mısın?' filmi büyük ilgi gördü.

Chelsea Film Festivali'ne Beşiktaş damgası

Beşiktaş'ın ve en popüler taraftar grubu Çarşı'nın anlatıldığı 'Benimle oynar mısın?' filminin gösterimi, 18 Ekim Cumartesi akşamı yapıldı. Film, başta ABD'de yaşayan Beşiktaşlılar olmak üzere bölgedeki tüm Türkler ve çok sayıda sinemasever tarafından beğeniyle izlendi. Beşiktaş USA Derneği, yaptığı organizasyonda tüm üyelerini bir araya getirerek, Manhattan'ın Chelsea bölgesinde bulunan SVA sinema salonunu tıklım tıklı doldurdu. 12 ülkeden binlerce film arasından seçilerek Chelsea Film Festivali'nde yarışma fırsatı kazanan 'Benimle oynar mısın?', 2013 yılında Türkiye'de de vizyona girmişti.

Haberin Devamı

Festival kapsamında gösterilen filmler arasında en fazla izlenen film olan 'Benimle oynar mısın?', Beşiktaş'ı, kentsel dönüşümünü, taraftar gurubu Çarşı'yı, tribün-semt ilişkisini, değiştirilen kent yaşamı çerçevesinde insan ilişkilerini konu alıyor ve tüm bunları masalsı bir dille izleyiciyle buluşturuyor.

Beşiktaş USA Derneği'nden büyük destek

ABD'de, 2001 yılında kurulan, ilk sportif Türk derneği olma unvanına sahip Beşiktaş USA, 'Benimle oynar mısın?' filmine tüm üyeleri ve taraftarlarıyla gitti. Beşiktaş formaları, 'Feda' tişörtleri ve Çarşı kaşkolları ile sinema salonunu dolduran dernek üyeleri, sinema salonunu adete İnönü Stadı'na çevirdi. Dernek yöneticileri bir açıklama yaparak, Beşiktaş'ı anlatan bu filme en iyi şekilde katılım yaptıklarını ve festival yetkililerinden çok olumlu mesajlar aldıklarını belirttileri. Dernek üyeleri, filmi izlemeden önce sinema salonunun önünde tezahürat yaptılar ve fotoğraf çekildiler.

Haberin Devamı

YORUM YAZ