MENÜ

Celtics kısa kesti: 95-90

NBA'in maç süresini 48 dakikadan 44 dakikaya indirme projesi için pilot maç olarak seçtiği Brooklyn Nets - Boston Celtics maçı, dün akşam Barclays Center'da oynandı. Celtics'in Nets'i 95-90 yendiği karşılaşmanın periyot süreleri 11'er dakika olarak düzenlendi ve karşılaşma, 1 saat 58 dakika sürdü. Bu sürenin 48 dakikalık standart bir NBA maçından ortalama 15-20 dakika daha düşük oldu.

Celtics kısa kesti: 95-90

'Pek de farklı değildi'

Haberin Devamı

Nets oyuncuları da antrenörleriyle paralel düşünüyorlardı. Takımın All-Star apoletli yıldızlarından Joe Johnson, ''Ben önemli bir fark hissetmedim. Hemen hemen aynıydı. Eğer bir oyuncu olarak aynı miktarda süre alıyorsanız, çok da fark etmiyor'' diye konuştu. Johnson ayrıca 48 dakikalık 82 maç standardının korunmasından yana olduğunu ifade etti. 2011'deki lokavt sürecinde ülkemizde Beşiktaş forması giyen Deron Williams da durumu ''Sahadayken her periyodun bir dakika, maçın da toplamda dört dakika kısalacağını düşünmüyorsunuz. Bu açıdan pek de bir şey söyleyebileceğimi zannetmiyorum'' sözlerini kaydetti.

Destek görmüştü

NBA maçlarının süresini kısmayla ilgili fikir, yaz döneminde yapılan antrenörler seminerinde Dallas Mavericks Koçu Rick Carlisle tarafından öne sürülmüştü. Lionel Hollins ve Brad Stevens da bu fikri desteklemiş ve birbirleriyle oynayacakları hazırlık maçında bu uygulamanın denenebileceğini ifade etmişlerdi. NBA Oyuncular Birliği'nde görevli bazı NBA oyuncular da bu uygulamayı, en azından back-to-back (üst üste gecelerde oynanan maçlar) maçlarında hafifletici etki yapabileceği sebebiyle desteklemişti. NBA Yönetimi ise bu uygulamaya 82 maçlık bir sezonda oyunculara 7 maçlık bir avantaj sağlayabileceği düşüncesiyle sıcak bakmıştı, ancak karşıt görüş de bu uygulamanın takım sahiplerine ve oyunculara nakit kaybettirebileceğini ileri sürerek karşı çıkmıştı. NBA'den bir lig yetkilisi, hazırlık kampı sona erene dek ikinci bir maçta bu uygulamanın denenmeyeceğini ifade etti.

Ahmet Melik SUBAŞI

YORUM YAZ