MENÜ

Çaykur Rizespor - Balıkesirspor: 2-2

Eskişehir'de ilk galibiyetini alan Çaykur Rize, evinde Balıkesir'i yenip, üst sıralara tırmanmak istedi. Ancak karşısında müthiş mücadele eden bir rakip vardı. Ege ekibi iki kez öne geçti, Yeşil-Mavililer pes etmedi, skoru eşitledi ama beraberlik yüzleri güldürmedi.

Çaykur Rizespor - Balıkesirspor: 2-2

Rize’de ev sahibi favori olarak çıktığı karşılaşmada şok bir golle yenik duruma düştü. Süper Lig’in yeni takımı bir puan için geldiği Rize deplasmanında 16. dakikada öne geçti. Andre Santos ceza alanı dışından şık bir aşırtma vuruşla Rizespor kalecisi Serkan Kırıntılı’yı avlamayı başardı. Golden sonra Rizespor rakip kalede baskı kursa da istediği pozisyonları organize bir şekilde bulmakta zorlandı. Engin Bekdemir’in bireysel çabalarıyla Balıkesir savunmasını zorlamaya çalıştılar. Beraberlik çabaları 37’de meyvesini verdi. Sağ kanattan Ali Adnan’ın kullandığı serbest atışta Giray kafa ile takımını beraberliğe taşıdı: 1-1. İlk yarıda tutuk ve rakip ceza alanına girmekte zorlanan bir Rizespor vardı. İkinci yarı da, ilk devrede olduğu gibi Balıkesirspor golüyle renklendi. 56’da Balıkesirspor’un kullandığı kornerde karambolde son dokunan Jabbie oldu: 1-2. 79’da yine bir korner atışı, bu defa golü bulan Rizespor oldu. Karambolde Giray vurdu, Holosko’ya çarpan top Rizespor’un beraberlik golüydü: 2-2.

Hücumda sıkıntı var

Maçı özetlersek Balıkesirspor milli maç arasını iyi değerlendirmiş, eksikleri var ama özgüvenlerini yüksek gördüm. Rizespor’a gelince; dün gece oyunun iki tarafını da iyi oynamadı. Attıkları ve yedikleri gollere baktığınızda
Rizespor’un durumunu ortaya koyuyor. Kendi evinde, ligin en zayıf ekiplerinden biri olan Balıkesirspor karşısında tempo yapamıyorsanız sıkıntılı bir durum var demektir.

Haberin Devamı

Tunç Kayacı

YORUM YAZ