MENÜ

Serdar Tatlı: Cüneyt Çakır skoru etkiledi

Değerli yazarlarımızdan eski hakem Serdar Tatlı, Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşmasını yöneten hakem Cüneyt Çakır'ın performansını değerlendirdi.

Serdar Tatlı: Cüneyt Çakır skoru etkiledi

1- Cüneyt Çakır'ın derbideki performansı genel hatlarıyla nasıldı?

Doğru kararları oldu. Fakat maçın skorlarına direkt teşkil edecek hataları da vardı. Örneğin karşılaşma 0-0'ken Chedjou'nun Emenike'ye hareketi net penaltı ve kırmızı karttı. Bu, maçtaki en önemli kırılma anlarından biriydi. Alves'e gösterdiği kırmızı doğru. Skor berabere veya 1-0 Galatasaray'ın lehine devam etmiş olsaydı, Hasan Ali Kaldırım'ın aleni çok net dışardan çeldiği topta gol kararı her şeyin önüne geçerdi. Son zamanlarda Avrupa arenasında maç yönetiyor olması Cüneyt Çakır'ın futbolcularla arasındaki diyalogda olumlu anlamda etkilemiş. Oyuncuları germeden sportmence bir yönetim sergiledi. Alves ise Bekir İrtegün'de olduğu gibi 2 maç ceza alması kuvvetli ihtimal.

2- MHK'nın Cüneyt Çakır'ı diğer derbileri atama olasılığı yüzde kaçtır?


Bunun cevabını burada aramak lazım. Son 10 yılda derbi maçlarını yöneten 3-4 isim dışında demirbaş kimse yok. Bu da alternatif olabilecek hakemlerin olmadığını, alttan hakemlerin yetişmediğini ispatlıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri son 10 yıldır görev yapan MHK'daki yöneticilerin, işlerinde yetersiz olması. Bu durum böyle devam ettiği sürece Cüneyt Çakır bu tip karşılaşmaların gözdesi olacak.



3- Cüneyt Çakır'ın FIFA'daki prestiji Galatasaray-Fenerbahçe maçı itibariyle nedir?

FIFA hakemlerin kendi ülkelerinde yönetmiş olduğu maçlardaki performanslarını takip eder. Ancak, UEFA kendi organizasyonu olan maçlardaki hakem yönetimini kriter olarak ele alır. Yani Cüneyt Çakır, Avrupa maçlarında düdük çalmaya başarılı bir şekilde devam edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ