MENÜ

Fırtına'nın dönüm noktası

Trabzonspor kırılma maçına çıkıyor. Ligde henüz galibiyetle tanışamayan Bordo- Mavililer, bu karşılaşmayı kazanıp hem ilk 3 puanını almak hem de taraftarının yüzünü güldürmek istiyor.

Fırtına'nın dönüm noktası

Ligde galibiyeti bulunmayan Trabzonspor, sahasında karşılaşacağı Mersin İdmanyurdu karşısında hem ilk üç puanını almayı hem de Avrupa Ligi’nde oynayacağı Lokeren maçı öncesi moral depolamayı hedefliyor. Varşova yenilgisinin ardından ligde de Karabükspor’a 3-0 mağlup olan Bordo-Mavililer'de, Vahid Halilhodzic’e yöneltilen eleştiri okları yönetimi de rahatsız etmeye başladı. Mersin ile başlayacak, Lokeren ve Gaziantepspor’la devam
edecek 3 maçlık serinin hepsini evinde oynayacak olan Karadeniz ekibi, bu kritik virajdan 3 galibiyetle çıkıp, ligde ve Avrupa’da hem rahatlamak hem de taraftarıyla barışmak istiyor. Perşembe gününden beri tesislerde kamp kuran Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da bugünkü karşılaşmayı kırılma noktası olarak görüyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor'da son dakika

Bordo-Mavililer'de Onur ve Deniz dışında ciddi sakatlığı olan oyuncu bulunmuyor. Özer 2 aylık aranın ardından takımla çalışmalara geçtiğimiz hafta başladı. 29 yaşındaki futbolcunun 18 kişilik kadroda olup olmayacağı maç saatinde netlik kazanacak.

Mersin İdmanyurdu'nda son dakika

Ligde ikinci sırada bulunan Mersin’de takımın en deneyimli ismi Serkan Balcı'nın sakatlığı devam ediyor. 31 yaşındaki oyuncunun, sağlık ekibinden gelen 'oynayamaz' raporu üzerine Trabzon maçı kadrosunda yer almayacağı öğrenildi.

İki takımın performansı

*Trabzon, Mersin ile evinde oynadığı son 2 lig maçını da kazanamadı. Karadeniz ekibi, rakibi karşısında son galibiyetini 1982-1983 sezonunun 32. haftasında tek golle 1-0 aldı.

*Trabzon, evindeki son lig galibiyetini 2013-14 sezonunun 31. haftasında (26 Nisan 2014) 2-1'lik sonuçla Gaziantep karşısında almıştı. Bordo- Mavililer, bu sezon Fenerbahçe’yle 0-0, Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı.

*Mersin ise rakibi Trabzonspor'un aksine, ilk 5 maç sonunda lig tarihindeki en iyi başlangıcına ulaştı. Kırmızı-Lacivertliler, ayrıca bu sezon üst üste 3 maçtan galibiyetle ayrılan tek takım olmayı da başardı.

Haberin Devamı

Muhtemel 11'ler:

Trabzonspor: Fatih Öztürk BosingwaBelkalem Mustafa Akbaş İshak Doğan Medjani Sefa Salih Mehmet Ekici Yatabare (Waris) Cardozo T.D.: Vahid Halilhodzic

Mersin İdmanyurdu: Nihat Vederson Nurullah Servet Enes Khalili Sadiku Murat Ceylan Nakoulma Tita Welliton T.D.: Rıza Çalımbay

Stat: Avni Aker

Saat: 16.00

Hakem: Tolga Özkalfa

YORUM YAZ