MENÜ

Cim Bom'u yıktı, unvanı kaptı

THY Avrupa Ligi'nde 2014-15 sezonunun ilk haftasında Kızılyıldız formasıyla Galatasaray Liv Hospital'a karşı 22 sayı ve 10 ribaund ile double-double yapan Boban Marjanovic 'Haftanın En Değerli Oyuncusu' seçildi.

Cim Bom'u yıktı, unvanı kaptı

THY Avrupa Ligi'nde 2014-15 sezonunun ilk haftasının ardından 'Haftanın En Değerli Oyuncusu' (MVP) ödülü sahibini buldu. Buna göre Galatasaray Liv Hospital'ı sahasında 76-68 yenen Kızılyıldız'ın dev pivotu Boban Marjanovic, 'Haftanın MVP'si' unvanına layık görüldü. 2.22 metrelik boyuyla Devler Ligi'nin en uzun oyuncusu konumundaki oyuncu, 14'te 11 şut isabetiyle oynadığı maçta 22 sayı atıp 10 ribaund ve 2 blok kaydetmişti. Bu rakamlarıyla 30 verimlilik puanı elde eden Sırp oyuncu, 12 maçın oynandığı ilk haftanın en değerli ismi olmaya hak kazandı.

Collins'ten 29 puan
MVP sıralamasının ikinci sırasında ise Fenerbahçe Ülker ile aynı grupta yer alan PGE Turow Zgorzelec'in ABD'li yıldızı Mardy Collins yer aldı. NBA patentli yıldız, takımının deplasmanda Panathinaikos'a 84-77 yenildiği maçta kaydettiği 23 sayı, 9 ribaund ve 5 asistle 29 puana ulaştı. Üçüncü sıradaki isim ise yaz döneminde adı Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker ile anılan Thomas Heurtel'di. Fransız oyun kurucu, takımı Laboral Kutxa'nın Neptunas Klaipeda'yı 88-69 yendiği maçta 13 sayı ve 10 asistle double-double yapmış ve 28 puan toplamıştı. 25 puanın üzerine çıkabilen diğer isimler ise Ante Tomic (Barcelona), Tarence Kinsey (Nizhny Novgorod), Sasha Kaun (CSKA Moskova), Jeremy Pargo (Maccabi Tel-Aviv) ve Nihad Djedovic (Bayern Münih) oldular.

Haberin Devamı
YORUM YAZ