MENÜ

Bursaspor 2-2 Eskişehirspor

Bursa evinde ilk zaferine ulaşmak, Eskişehir ise 4 maçlık galibiyet hasretine son vermek için oynadı. Timsah, Bakambu'yla 2-0 yaptı. 80'de dirilen Es Es, Hürriyet ve Mori'yle beraberliği yakaladı. İki takım da kabustan kurtulamadı.

Bursaspor 2-2 Eskişehirspor

Bitmeyen kabus

Haberin Devamı

İlk dakikalarda iki takımın birbirini yoklaması sahadaki en önemli görüntüydü. 2’de Josue ile soldan Bursa, Eskişehir kalesine yüklendi ama Belluschi aradan kaçıp topu alamadı. 6’da bu sefer Volkan sağdan çalımlarla rakip kaleye yüklendi, Boffin önledi. Kanatları iyi kullanan Bursaspor özellikle Aziz’in de zaman zaman oyuna katılmasıyla maçı hareketlendirecek ataklar yaptı. 12’de Bakambu soldan Volkan’ın ortasına yatarak kafayı vurdu. Top, direkten kısmetli Boffin’in kucağına geldi. 18’de Josue uzaktan denedi, Boffin’de kaldı. Bursaspor 32. dakikada öne geçti. Kaptan Volkan’ın “al da at” dercesine gönderdiği ara topunu Bakambu aşırtma ile Boffin’in üzerinden ağlarla buluşturdu.1-0. ‘Sağlam hamle’ ilk yarı bitmeden geldi. Sezon başından bu yana üstüne düşülen ama maçlarda yokları oynayan Lawal, Sissoko ile değiştirildi.

İki takıma da alkış

İkinci yarının ilk bölümlerinde Eskişehir’de özellikle Causic’in gayretli oyunu ve orta alanda biraz toparlanma göze çarptı. Ancak Bursaspor ilk golün kopyasıyla ikinci golü de attı. 53’te Volkan’ın pasına Fransız Bakambu yine düzgün vurdu: 2-0. Mirkan girince Es Es’in ileri ucu adeta maça yeniden başladı. 80’de Hürriyet’in uzaktan attığı şık gol maçı yeniden hareketlendirmeye başladı ve zevk getirdi: 2-1. 85’te Mori’nin çaprazdan attığı gol, enerjisini iyi kullanamayan Bursaspor’a ders niteliğindeydi: 2-2. İki takım da alkışı hak etti.

Kırılma anı:


Hürriyet’in attığı klas gol, Es Es’i diriltti. O ana kadar hücumda pek varlık gösteremeyen Kırmızı-Siyahlılar için 80. dakika kırılma noktasıydı.

Maçın adamı:

70’te Ömer Şişmanoğlu’nun yerine oyuna dahil olan Mirkan Aydın, enerjisiyle maçın kaderini değiştirdi. Takımını cesaretlendirdi, etkili futboluyla 1 puana katkı yaptı.

Haberin Devamı

Mehmet Ali Sabuncu

YORUM YAZ