MENÜ

Salih, Roma'da galibiyetle başladı

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 7. haftasında AS Roma evinde Chievo Verona'yı 3-0 yenerken, milli futbolcu Salih Uçan ilk kez resmi bir maçta forma giydi.

Salih, Roma'da galibiyetle başladı

Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmayı hakem Gianpaolo Calvarese yönetti. Karşılaşmaya hızlı başlayan sarı-kırmızılı başkent takımı, 4. dakikada Mattia Destro ile 1-0 öne geçti. 25. dakikada Sırp futbolcu Adem Ljajic ile iki farkla öne geçen AS Roma, 33. dakikada Francesco Totti’nin penaltıdan kaydettiği golle skoru 3-0 yaptı.

Haberin Devamı

İlk yarı bu skorla sona ererken, karşılaşmanın ikinci yarısında da başka gol olmayınca Roma, Chievo Verona’yı 3-0 yenerek, geçen haftaki Juventus yenilgisi sonrası seyircisi önünde moral topladı.

Türk futbolcu Salih Uçan, Chievo karşısında 88. dakikada orta sahada forma giyen Radja Nainggolan’ın yerine oyuna girerek, maçın son anlarında yaklaşık 5 dakika forma şansı buldu. Bu karşılaşmayla ilk kez Roma formasıyla resmi bir maça çıkan Salih, oyuna girme hazırlıklarını 83. dakikada tamamladı ancak oyun durmayınca karşılaşmaya dahil olması 88. dakikayı buldu.

Maçın ardından Türk gazetecilerin hakkında çıkan haberler ve ilk kez forma giymesine ilişkin sorusunu yanıtlayan Uçan, "Milli takım dönüşü bir sakatlık yaşadım. Yaklaşık 16-17 gün civarında antrenmana çıkamadım. Haberler çıktı. Olabilir. Önemi yok sonuçta. Bugün ilk maçımı oynadım. Hocam ilk kez bana şans verdi. Sağolsun. Kendisine de teşekkür ettim. İlk maçıma çıktığım ve kazandığımız için mutluyum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Maç içinde yaklaşık 10 kez topla buluştuğu anımsatılan Uçan, bunun az olduğunu ama sıkıntı yaşamadan mücadeleyi tamamladığını belirtti.

Bu arada maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia, Salih Uçan ve Leandro Parades’in neden daha fazla zaman forma giymediği yönündeki soruya, "Parades yarım saat oynadı. Üçüncü oyuncu değişikliğim için fiziksel olarak hazır olan elimde 3 oyuncu vardı. Problem şu ki, bu takım topu hiç kaybetmiyor, dışarı çıkmasına dahi izin vermiyor. Bunun için (Salih’in oyuna girişi) 8 dakika beklemek durumunda kaldık" dedi.

Karşılaşmayı 3-0 kazanan Roma, 3 puanını hanesine yazdırarak, puanını 18’e çıkarttı ve lider Juventus’u takibini sürdürdü. Roma’nın rakibi Chievo ise 4 puanda kaldı.

AA

YORUM YAZ