MENÜ

Manchester City'nin zirve yürüyüşü: 4-1

İngiltere Premier Lig, 8. hafta maçında Manchester City, Tottenham Hotspur'u 4-1 mağlup etti. Sahanın yıldızı 4 golatarak galibiyeti getiren Kun Aguero oldu.

Manchester City'nin zirve yürüyüşü: 4-1

Bugün Manchester Etihad Stadı'ndayım. Bu sezon ilk gelişim. Bu sezon ağırlığı Chelsea-United-City ve Liverpool'a vermek istiyorum. City yedeklerine bir göz atalım. Dzeko-Kolarov-Caballero-Fernandinho-Jovetic-Boyata-Yaya Toure. Her antrenörün rüyası böyle bir kadro olmalı. Spurs taraftarlarına sordum hepsi bugün kazanmak istiyor. Tripolis maçının hiçbir önemi yok diyorlar. Spurs bugün kazanırsa City ile aynı puana geliyor.

Maça City başladı. 8.ci dakikada Chadli'nin pasında genç Mason önemli bir pozisyondan faydalanamadı. Bir dakika sonra Eriksen'in vuruşu üstten avuta gitti. Hemen ardından Aguero gol pozisyonuna girdi. Süratli geçen 10 dakika sonrası Navas'ın ortası Lloris'te kaldı

13. DAKİKA AGUERO VE CİTY 1-0 ÖNDE

Lampard'ın pasında ceza sahasının solunda Aguero topla buluştu bir vücut çalımı şut ve LLoris'in solundan top filelere gitti.

15.DAKİKA ERİKSEN VE DURUM 1-1

Fernando orta sahada topu Soldado'ya kaptırdı onun pasında Eriksen'in sağdan vuruşu üst direkten filelere gitti.

20.DAKİKA LAMPARD DÜŞÜRÜLDÜ PENALTI AGUERO VE 2-1

Aguero ve gol 19. dakikada Lamela ceza sahasına topla giren Lampard'ı düşürdü.

Hakem Jonathan Moss (Chelsea-Arsenal maçının 4. hakemi) kolay bir penaltı verdi diyerek geçelim konuyu tabelada 2-1 yazıyor.

26. dakikada Lampard sakatlandı yerine Fernandinho oyunda.

BİR PENALTI DAHA AGUERO VE LLORİS KURTARDI

32. dakikada Silva Kaboul tarafından düşürüldü. Penaltıyı Aguero kullandı.Topa gelirken tereddüt etti LLoris ayaklarıyla önledi. Bir dakika sonra Aguero gol vuruşunu yapamadı. 40. dakika Eriksen şut Hart ve korner. Spurs korkmadan City'nin üzerine gidiyor her topu kaptığında. Bir dakika sonra Mason çok sert vurdu Hart harika kurtardı. 45. dakikada Navas'ın vuruşunu LLoris kornere çeldi.

Son derece süratli bol gol pozisyonu olan ilk yarı City'nin 2-1 üstünlüğüyle kapandı.

48. dakikada Aguero'nun vuruşu Lloris'ten döndü. Lloris şu ana kadar Beşiktaş maçındaki kadar başarılı. Spurs City ile başabaş mücadele ediyor.

58. dakika Navas'ın vuruşunda Lloris topu kornere attı. Fernandindo'nun pasında çizgiden Silva kesti, Aguero yetişebilse kale boştu. City 2-1 önde fakat 3 puanı garantilemesi için üçüncü golü bulması lazım.

DEMİCHELİS SOLDADO'YU DÜŞÜRDÜ SOLDADO KULLANDI HART KURTARDI

61. dakikada soldan Soldado ceza sahasına girerken Demichelis tarafından düşürüldü. Penaltıyı kendisi kullandı Hart sağına gelen topu çeldi.

65. dakikada Rose ortaladı Soldado vurdu Hart başarılıydı gole izin vermedi.

BİR PENALTI DAHA VE KIRMIZI KART AGUERO VE 3-1

68. dakikada Fazio ceza sahası içinde soldan gelen ortada Aguero'yu düşürdü.

Ben Profesyonel hakemler başkanı olsam hakem Jonathan Moss'u devamlı dördüncü hakem yaparım. Güzelim maçın ve harika mücadelenin önüne geçti. Wenger'i Chelsea maçında tribüne gönderemedi. Bundan dördüncü hakem de olmaz.

BU AGUERO BAŞKA BİR FUTBOLCU 4-1

Sağ taraftan Fernandinho'nun uzun pasında ceza sahasına girmeden Vertonghen bastırdı, onu şık bir çalımla geçti topu Llorisin sağından filelere bıraktı. Dördüncü golünü attı ve 9 gollü Costa'yı yakaladı.

Soldado penaltıdan golü atsa maç bu hale gelir miydi bilemiyorum. Spurs iyi oynadığı maçta eline geçen avantajı kullanamadı. Kendisinden daha iyi oynayan City'yi ve gol makinası Aguero'yu durduramadı. Perşembe akşamı Avrupa Kupası maçında yine yedeklerle oynayacağını Pocchettino maçtan önce açıkladı. Aynı şekilde Beşiktaş ile İstanbul'a yedeklerden kurulu bir kadro ile gidecek.

Milner'in şutu yan direkten döndü.3 dakika uzatma var. Maç sonucu City 4 Spurs 1

İlk 11'ler:

Manchester City: 01 Hart, 03 Sagna, 04 Kompany, 26 Demichelis, 22 Clichy, 06 Fernando (Y Touré - 76' ), 18 Lampard (Fernandinho - 28' ), 15 Jesús Navas Booked
21 Silva (Jovetic - 70' ), 07 Milner, 16 Agüero

Yedekler: 10 Dzeko, 11 Kolarov, 13 Caballero, 25 Fernandinho, 35 Jovetic, 38 Boyata, 42 Y Touré

Tottenham Hotspur: 01 Lloris, 15 Dier (sarı kart)04 Kaboul,21 Fazio (Kırmızı kart), 03 Rose, 29 Capoue (Dembélé - 60' ), 38 Mason (Sarı kart) , (Vertonghen - 70' ), 11 Lamela (Townsend - 60' ), 23 Eriksen, 22 Chadli, 09 Soldado

Yedekler: 05 Vertonghen, 10 Adebayor, 13 Vorm, 17 Townsend, 18 Kane, 19 Dembélé,
25 Stambouli

Hakem: Jonathan Moss
Seyirci: 45,549

Edip ADANIR / Londra Temsilcisi

Haberin Devamı
YORUM YAZ