MENÜ

"Heyecansız derbi"

Medya dünyasının iki tecrübeli ismi... Biri Fenerbahçeli, diğeri Galatasaray... Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz ve Milliyet Gazetesi yazarı Melih Aşık, bu akşam oynanacak derbiyi sizler için değerlendirdi.

"Heyecansız derbi"

Yazık ettiler

Hafta sonu önemli bir derbi var... Ama bende keyif yok, heyecan yok,merak yok... Hasta Galatasaraylı olmama rağmen artık bizim futbol beni heyecanlandırmıyor. Oyun kalitesi kötü. Seyirci terbiyesi kötü. Sahaya madde atmalar, küfürler, otobüs taşlamalar doğrusu insanda ne zevk bırakıyor ne merak... Hep söylenir. Ben de bizzat yaşadım. Biz 50'ler, 60'larda tribünlerde Fenerbahçeli, Galatasaraylı, maçı yanyana izlerdik. Fener gol atarsa yanımdaki havalara çıkar, Galatasaray gol atarsa ben havalara sıçrardım. Kavga falan nadiren çıkardı. Rakipler hem sahada hem tribünde birbirine saygılıydı. Gelinen noktada en büyük suçun kulüp yöneticlierinde olduğunu düşünüyorum. Onlar amigoluğu teşvik ettiler. Seyirci desteği diye diye bunu azgınlığa dönüştürdüler. Başka bir seyirci tipi yarattılar. Yazık oldu.

Melih Aşık / Milliyet Gazetesi Yazarı


Atan kazanır!

Bir Fenerbahçe - Galatasaray maçının bu kadar heyecansız bir şekilde beklendiğine sanırım ilk kez rastlıyoruz.
Yaşadığımız olaylar futbola olan ilgiyi de bir miktar soğuttu belki ama sanıyorum bu maç özelindeki en önemli etken iki takımın taraftarının da oynanan futboldan memnun olmamaları.
Fenerbahçe topu geveliyor, Galatasaray ne yaptığını bile bilmiyor. Bir derbi maçta evsahibi her zaman favoridir ama sanıyorum bu maç berabere biter, olur da birisi gol atarsa, üstüne yatar, biz de esneyerek maçın bitmesini bekleriz.

Mehmet Yılmaz / Hürriyet Gazetesi Yazarı

Haberin Devamı
YORUM YAZ