MENÜ

İlkay Gündoğan 430 gün sonra geri döndü

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) yarın oynanacak 8. hafta karşılaşmasında FC Köln ile mücadele edecek Borussia Dortmund'da Türk asıllı Alman Milli Takımı oyuncusu İlkay Gündoğan, 430 gün sonra yeniden bir resmi maçta kadroda yer alacak.

İlkay Gündoğan 430 gün sonra geri döndü

Ligde oynadığı son 4 maçtan 3 yenilgi ve 1 beraberlik alan Borussia Dortmund’da, Gündoğan’ın yanı sıra sakatlığı sebebiyle bir süredir forma giymeyen Marco Reus ve Henrikh Mkhitaryan da yeniden oynayabilecek.

Ligde bu sezon 7 hafta sonunda 7 puanla 13. sırada yer alarak zirveden uzak kalan Borussia Dortmund’da özellikle sırtında sinir ucu iltihaplanması sebebiyle 14 aydan beri sahalardan uzak kalan Gündoğan’ın eksikliği hissedildi.

Borussia Dortmund, Gündoğan’ın forma giydiği 57 lig maçında 38 galibiyete karşılık 12 beraberlik aldı ve 7 kez mağlup oldu. Bu maçlardan ortalama 2,21 puan elde eden sarı-siyahlı ekip, Gündoğan’ın 2011’den beri forma giymediği 52 maçta 30 galibiyet, 9 beraberlik ve 13 yenilgi yaşayarak ortalama 1,9 puan toplayabildi.

Gündoğan, 5 hafta önce yeniden takımla çalışmaya başladı ve 2 hazırlık maçında forma giydi.

Borussia Dortmund’da oynadığı 84 maçta 9 gol atan ve 9 asistle oynayan Gündoğan, son olarak 2013 Ağustos’ta Paraguay’a karşı Almanya Milli Takım forması giymişti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ