MENÜ

Şenol Güneş: Milli Takım hepimizin

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Eskişehirspor ile pazar günü oynayacakları maç ile gündemdeki konularla ilgili Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Şenol Güneş: Milli Takım hepimizin

Eskişehirspor ile ligde önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirterek söze başlayan Şenol Güneş, "Fernandao sarı kart cezalısı olduğu için bu haftaki maçta görev yapamayacak. Milli takımlara giden oyuncular nedeniyle eksik çalışma yaptık" dedi.

Son iki gün yapılacak çalışmaları Eskişehirspor maçına yönelik olacağı için medya ve taraftara kapalı olacağına dikkat çeken Şenol Güneş şunları söyledi:

"Çalışmalarımız maça yönelik olacağı için yarın ve cumartesi günü yapacağımız çalışmalar kapalı olacak. O nedenle sizlerden anlayış bekliyorum. Dün yapılan taraftarlarla buluşma toplantısında futbolculara konuşma yasağını yeni öğrendim belki gazetelerde yer alan futbolcuların alacak verecek haberlerin yer alması nedeniyle belki böyle bir karar alınmış olabilir. Bu işin aslını elbette öğreneceğim. Bazı olaylar yanlış anlaşılmış, değerlendirilmiş olabilir."

DÜŞÜNCELER DEĞİŞMELİ

Toplantıya katılan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şenol Güneş, Milli Takımla ilgili bir soru üzerine, "Ben şuan kulüpte Bursaspor'da görev yapıyorum. Milli takım hepimizin takımı. İyi sonuçlar alındığında herkes mutlu oluyor. Elbette başarısızlıkta bizim olduğunu unutmamalıyız. Sanıyorum bu konuda yetkililer ve Fatih hoca bilgilendirir. Ülke futbolunda düzeltilmesi gereken konular var. Güzel olan değil, kötü sunuluyor. Başarısız bir sonuç ardından olumsuz görüşler ağırlık kazanıyor. Şuan herkes konuşuyor. Kimse kendi düşüncesini değiştirmek istemiyor. Sadece başındaki gitsin diyor. Onları yok ederek bir yere varılmaz. Bunu unutmamak lazım."

KÖTÜ TAKIM DEĞİLİZ


Milli Takımın kötü sonuçlar aldığına dikkat çeken Şenol Güneş, "Ancak kötü bir takım değiliz. Kendi değerlerimize sahip çıkmıyoruz. Hakan Şükür Altın Ayakkabı ödülü aldı. Bu olay hiç gündeme gelmedi. Maalesef kendi değerimize sahip çıkamadık. Hep hesap görüyoruz. Bunları düzeltemezsek bir yere varmamız zor olur. Milli takım 2002 ve 2008'de başarılı oldu. Bence alınamayan sonuçlar nedeniyle antrenör değiştirilmemeli. Ülke olarak üzüntüyü ve sevinci paylaşamayan millet olduk. İyi niyetimizi kaybettik. Bir havuzun içendeki balıklarız. Havuzun suyu kirli ise yeni balıklarda atsanız onların yaşaması zor olur. Öncelikle havuzun suyunu değiştirmeliyiz" şeklinde sürdürdü.

OZAN TUFAN'A BAKIYORUM

Ozan Tufan ile ilgili medyada haberlerin yer aldığına dikkat çeken Şenol Güneş, "Ben milli maçlarda kendi oyuncum Ozan Tufan'a dikkat ettim. Hiçbir yanlışı yok. Aldığı para küçük, yaptığı iş büyük. Var olanları yaparak yorum yapmak yanlış olur diye düşünüyorum. Ozan'ın çok çalışmaya ihtiyacı var. Ben A Milli takıma yeni Ozanlar, Serdarlar, Volkanlar gönderir sayıyı 1'den 5 çıkartırsam mutlu olurum" dedi.

Şenol Güneş, bir soru üzerine Renato Civelli, Volkan Şen ve santrfor konusunda ise şunları söyledi:

"Ben maç içerisinde olayı fark etmemiştim. Mersin'li Futacs sert oynayıp onu çekiyordu. Ancak bu pozisyon günlerce konuşuldu. Ancak Beşiktaş maçındaki penaltı pozisyonu hiç gündeme gelmedi. Keşke bu pozisyonda günlerce konuşulsaydı. Bu tip olaylar her takım için eşit değerlendirilmeli. Bursaspor haksızlığa uğrayan kulüpler arasında ilk sırayı alıyor. Volkan Şen iyi niyetli. İyi çalışıyor. Bekleneni yapamayınca geriliyor. Becerileri zamanında kullanamayınca stres yapıyor. Enerjisini iyi kullanıyor. Bundan daha iyi oynayacağına inanıyorum. Fernandao cezalı. Bakambu ile daha fazla çalıştık. Enes Milli takımdan döndü. Çalışmalarda çok iştahlı. Santrfor konusunda henüz kesin kararımı vermedim. Tek santrforla başlayıp, 2 santfora da dönebiliriz."

Cemal EKENTOK - BURSA / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ