MENÜ

Tablo çok kötü: 1-1

İzlanda ve Çekler'e yenildik, “Letonya'yı yener yarışa ortak oluruz” dedik, yine olmadı. Öne geçtik ama 2'yi bulamadık, penaltıyla yıkıldık. Yani bir 'tesadüf' daha oldu! 3 maç sonunda 1 puanda kaldık. Tablo her açıdan gerçekten çok karanlık... İki rakibimiz, İzlanda ve Çek Cumhuriyeti 9'ar puana ulaştı, arayı açtı. Artık gerçekçi hedef Play-Off, rakibimiz Hollanda!

Tablo çok kötü: 1-1

Fransızlar bizi sevmiyor zaten!

Sürprizler seven Fatih Terim dün de kadro tercihiyle şaşırttı. Selçuk’un yedek beklemesi anlaşılır bir karar. Tolga’nın yerine kalenin Volkan Babacan’a emanet edilmesi ise büyük bir riskti. Ayırca Mehmet Topal’ı stoper oynatma ısrarından da vazgeçmedi Fatih hoca. Bu sürprizlerin hiçbirinin dünkü skora sebep olduğu söylenemez. Ancak her zaman öğrencilerini koruyan Terim’in, büyük bir hata yapmasa da, eleştiri oklarının hedefi olan Tolga’yı
yedek bırakması bu oyuncunun moralini bozmuştur şüphesiz. Milli Takım, dünya 3.’sü olduğunda da Avrupa’da yarı finali gördüğünde de büyük takım refleksiyle değil, son ana kadar mücadele etmesiyle rakiplerinin
korkulu rüyası oldu. Çok pozisyona giremediği maçları bile Hakan Şükür, Hasan Şaş, İlhan Mansız, Sergen Yalçın, Nihat Kahveci gibi usta ayakları sayesinde kazandı. Şu anda belki de en büyük eksiğimiz bu. Evet, çok kaliteli oyunculara sahibiz ama ‘usta ayak’ yok takımda. Takımın lideri olan Arda canla başla savaşsa da adeta şut çekmekten kaçıyor. Umut bulduğu fırsatları inanılmaz bir şekilde harcıyor. Dün akşam gol yememiz değil, 2, 3, hatta daha fazla gol atamamamız sıkıntıydı. Çek Cumhuriyeti ve İzlanda’nın 9 puan yapıp, Hollanda’nın 3 puanda kalması ise işleri daha da karıştırdı. Her şeye rağmen 10 maç sonunda bir şekilde Euro 2016 vizesi alırsak bu kimseyi şaşırtmaz. Ancak gidemezsek de önemli değil, nasıl olsa turnuvaya ev sahiliği yapacak olan Fransızlar’la pek hoşlaşmıyoruz! Yıllardır en güzel yatığımız şeyi yapar, heyecanla bir sonraki turnuva için hazırlanırız ne güzel...

Maçtan dakikalar...
6. dakikada Gökhan Töre ile verkaç yapan Gökhan Gönül sağ kanattan ortaladı. Olcay’ın ön direkte vurduğu topa savunma son anda dokundu ve kornere gönderdi.
8. dakikada Arda’nın havalandırdığı topu ceza sahasında Umut kontrol etti. Kaleciyle karşı karşıya kalan Umut müsait pozisyonda yandan dışarı vurdu.
20. dakikada Olcay’ın müthiş pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Umut, Kolinko’nun üstüne ni∫anladı.
47. dakikada Bilal Kısa, yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu, kaleci Kolinko çaresiz kaldı: 0-1.
54. dakikada Gökhan Gönül Alexsj Visnakovs’u kaçırdı. Solda içeri giren Visnakovs, Ozan’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakkem Madden penaltı noktasını gösterdi. Sabala topu ağlara gönderdi: 1-1.
64. dakikada Adem Büyük, yaşanan karambolün ardından Kolinko ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda tecrübeli kaleciyi geçemedi. 90+1. dakikada İkaunieks’in kullandığı serbest vuruşta Dobra arka direkte topa vurdu ancak Volkan gole izin vermedi. 90+2. dakikada zaman geçirmeye çalışan Freimanis ikinci sarı kartı görerek oyun dışında kaldı.



Arda Erol

Haberin Devamı
YORUM YAZ