MENÜ

Nuri Şahin'den Terim'e destek

Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund'da forma giyen milli futbolcu Nuri Şahin, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in çok stresli bir görevde bulunduğunu belirterek, "Fatih Terim bu stresli işi yapabilecek ve yapılacak eleştirilerle başa çıkabilecek tek kişi" dedi.

Nuri Şahin'den Terim'e destek

Nuri Şahin, Almanya’da katıldığı bir televizyon kanalındaki Nobby Pişiriyor (Nobby Kocht) adlı yemek programında, aşçı Norbert Dickel ile menemen yaptı. Burada, aşçı Dickel ile sohbet eden milli futbolcu, Terim ile milli maçlar öncesinde telefonlaşıp sohbet ettiklerini anlattı.

Borussia Dortmundlu futbolcu, teknik direktör Guus Hiddink’in de kendi döneminde milli takıma yönelik eleştirilere dayanamadığını belirtti.

Türk futbolcuların, Avrupa’nın büyük takımlarda forma giymek istemeleri nedeniyle yurt dışındaki diğer kulüplerde oynamayı tercih etmediklerini savunan Nuri Şahin, "Türkiye’de futbolcular iyi para kazanıyorlar. Yurt dışına da büyük takım olmazsa çıkmak istemiyorlar. Bence tecrübe kazanmak açısından büyük küçük bakmadan yurt dışında forma giymek gerekir" değerlendirmesini yaptı.

Fenerbahçeli bir babanın oğlu olmasına karşın Galatasaray’ı destekleme nedeniyle ilgili de Şahin, "Babam çok büyük bir Fenerbahçe taraftarı, amcam ise çok radikal bir Galatasaray taraftarı. Amcam çocukken bize hep para verir, ’Alın bu 10 markı, Galatasaray taraftarı olun’ derdi. 2000 yılında UEFA şampiyonu olan Galatasaray, tüm çocukların tuttuğu takımdı. Galatasaray’a karşı forma giymek hep hayalimdi" ifadelerini kullandı.

Aşçı Dickel’in, eski milli futbolcu Hakan Şükür’ü örnek alıp almadığını sorması üzerine de Nuri Şahin, "Her Türk kadar ben de Hakan Şükür taraftarıydım" dedi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ