MENÜ

Luis Suarez gün sayıyor!

Futboldan men cezası devam eden Barcelona'nın Uruguaylı futbolcusu Luis Suarez, "Maç öncesi takım arkadaşlarımla soyunma odasında olmayı, oynamak için formamı giymeyi hayal ediyorum" dedi.

Luis Suarez gün sayıyor!

Brezilya’da bu yaz düzenlenen Dünya Kupası’nda İtalyan rakibi Giorgio Chiellini’yi ısırdığı gerekçesiyle sahalardan 4 ay men edilen Luis Suarez, 25 Ekim’deki Santiago Bernabeu Stadı’nda yapılacak Real Madrid maçıyla sahalara dönmenin hayalini kuruyor.

"Ne yaptığımı anlamak zaman aldı"

Barcelona Kulübü’nün dergisine konuşan Suarez, Dünya Kupası’nda yaşadığı olayın etkisinde olduğunu belirterek, özellikle ceza aldıktan sonraki ilk 2 ay kendisini bir futbolcu gibi hissedemediğini belirtti. Hayatının en kötü dönemini geçirdiğini anlatan Suarez, "Bir kişinin hata yapması ve sonrasında bunu kabullenmesi iyi bir şey ama beni en çok öfkelendiren şey, kendimi bir futbolcu ve profesyonel biri olarak hissedememem oldu. Bana en büyük zararı bu verdi. Ne yaptığımın farkına varmak ve anlamak zaman aldı" ifadelerini kullandı.

"Barça'nın futbolcusu gibi hissedemedim"

O dönemde kimseyle konuşmak istemediğini belirten Uruguaylı futbolcu, sadece eşi ve çocuklarıyla olmak istediğini, durumunu kabullenmek istemediğini, hala daha gerçekle tam olarak yüzleşmediğini anlattı. Suarez, 18 Ağustos’ta Leon takımına karşı oynadıkları Gamper Kupası’ndaki özel maçta Barcelona formasıyla oynadığı 15 dakikayı da değerlendirdi. Bu maçta, kendisini bir davetli gibi hissettiğini ifade eden futbolcu, "Gerçekten Barça’nın bir futbolcusu gibi hissedemedim" dedi.

"Barcelona formasını giymeyi hayal ediyorum"

Uruguaylı oyuncu, "Maç öncesi takım arkadaşlarımla soyunma odasında olmayı, oynamak için formamı giymeyi hayal ediyorum. Bu tecrübeyi yaşamak için çok arzuluyum. Asla bilinmez ama ben bir şey olursa onun da bir sebebi olduğunu düşünenlerdenim. Sahalara dönüşüm, 19 takımın daha olduğu La Liga’da, Real Madrid’e karşı oynanacak maçta olacaksa bunun da bir sebebi vardır" değerlendirmesinde bulundu.

Nou Camp’ta tribünden Barcelona’nın maçlarını izlediğinde, oynama ve takıma yardım etme arzusunun çok daha arttığını vurgulayan 27 yaşındaki futbolcu, "Bu zamana kadar üzerime düşen, takıma dışarıdan destek vermek oldu ama artık çok az kaldı. Yardım edememe acizliğinin verdiği kötü durum geride kalıyor" ifadelerini kullandı.

"Şu an tek isteğim oynamak"

Barcelona’da Messi, Neymar, Xavi ve İniesta gibi çok kaliteli futbolcularla oynayacak olmanın ve onlarla paslaşmanın kendisini heyecandırdığını belirten Suarez, "Şu anda tek isteğim oynamak, takıma yardım etmek ve ilk 11’de forma kaparak teknik direktöre Barça’nın kupalar kazanmasına yardım etmek için buraya geldiğimi göstermek" diye devam etti.

Luis Suarez, sahalara döndüğünde gol atmak istediğini, ancak kendisini bu yönde şartlamadığını da belirterek, şunları kaydetti:

"Forvetin her mevkisinde oynadım. Çünkü 9 numaralı pozisyonda sabit kalan bir futbolcu değilim. Her zaman hareket ediyorum. Topa sahip olduğumuz anda hep ileriye koşarım. Her zaman ceza sahası içinde beklemem ama tabii ki teknik direktörün isteklerine de dikkat etmek, takıma nasıl yardım etmek gerekiyorsa o şekilde oynamak gerekir."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ