MENÜ

Müthiş Yiğido!

Geçen yılın asist kralı Cicinho, bu sezona da damga vuruyor. 34 yaşındaki sağ bek bu kez yalnızca gol pasında değil, neredeyse tüm istatistiklerde başı çekiyor, Süper Lig'in en verimli ismi olarak öne çıkıyor. İşte rakamlar...

Müthiş Yiğido!

Roberto Carlos’un, Sivasspor’a gelirken ‘olmazsa olmaz’ olarak aldırttığı Cicinho’nun 13 asistle tamamladığı sezonun ardından sözleşmesi 2 yıl uzatılmıştı. 35’ine merdiven dayayan tecrübeli sağ bek için, ‘artık bitti’ yorumları yapılırken Süper Lig’in ilk 5 haftasında ortaya koyduğu istatistiklere bakıldığında müthiş rakamlar ortaya çıktı. Savunmadaki başarısıyla rakip hücumculara göz açtırmayan Cicinho, takımının neredeyse tüm ataklarında başrol oynadı. İşte Sivasspor’un 1980 doğumlu Brezilyalı yıldızı Cicinho’nun ilk haftadaki performansı ve ortaya çıkan müthiş rakamlar...

4- Bu sezon da asist krallığında son derece iddialı olduğunu gösteren Cicinho, 5 haftaya 4 asist sığdırdı, bu alanda zirveye adını yazdırdı.

70- Cicinho’nun bu kadar asist yapmasını sağlayan en önemli istatistik ise bu. Brezilyalı futbolcu, geride kalan 5 karşılaşmada ceza alanına tam 70 top gönderdi.

40- Cicinho, Sivasspor’a geldiğinden bu yana Yiğidolar, 48 resmi maça çıktı. Brezilyalı sağ bek, bunların 42’sinde forma giyerken 40’ında 90 dakika sahada kalarak istikrarlı bir görüntü çizdi.

481- Savunmada oynamasına rağmen hücuma verdiği muhteşem katkıyla göz dolduran Cicinho, geride kalan 5 hafta göz önüne alındığında Süper Lig’in en fazla topla buluşan oyuncusu: 481. Cicinho’ya bu alanda en fazla yaklaşan isimler 433’er kezle Galatasaraylı Selçuk İnan’la Fenerbahçeli Caner Erkin.

18- Cicinho’nun zirvede olduğu istatistiklerden biri de şut asisti. Sağ kanattan çıkardığı toplarla arkadaşlarına servis yapmaktan bıkmayan başarılı oyuncu, takımının rakip kaleye yolladığı 18 şutun hazırlayıcısı oldu. Cicinho’yu bu alanda takip edenler (16) Bursasporlu Josue ve Eskişehirli Erkan Zengin (13).

0- Belki de Süper Lig’deki pekçok defans oyuncusunun dikkat etmesi gereken istatistik de bu. Cicinho, 450 dakika sahada kaldığı bu 5 karşılaşmada savunmada hiç top kaybı yapmadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ