MENÜ

Pistte drift zamanı!

Dünya Ralli Şampiyonası'nın 11. ayağına İstanbul Park ev sahipliği yapacak. İki gün sürecek yarışta Peter Solberg ve Ken Block gibi tanınmış pilotların yanı sıra Türk yarışçılar Yiğit Timur ile Fatih Kara da izleyici önüne çıkacak

Pistte drift zamanı!

FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nın 11. ayağı bugün İstanbul’da başlayacak. Intercity İstanbul Park pistinde iki gün sürecek organizasyonda, Supercar ve Supercar Lites kategorilerinde araçlar mücadele verecek. Organizasyonun ilk gününde her iki kategoride de 4 yarış yapılacak ve ikinci gün sürecek 4 yarışın ardından, önce yarı final, ardından da final etabına geçilecek. Yarışlarda, 600 beygirlik turbo motorlu Supercar ve 310 beygirlik atmosferik motorlu Supercar Lite olmak üzere iki farklı kategori olacak.

Solberg şampiyon gibi

FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda Portekiz, İngiltere, Norveç, Finlandiya, İsveç, Belçika, Kanada, Fransa, Almanya ve İtalya ayakları geride kalırken, genel klasmanda Peter Solberg (Norveç) 235 puan toplayarak genel klasman lideri durumunda bulunan Solberg’i, 175 puanla Toomas Heikkinen (Finlandiya) takip ediyor. Toplam 12 ayak üzerinden gerçekleştirilen yarış İstanbul’un ardından Arjantin etabıyla tamamlanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ