MENÜ

'Lualua bitmiştir'

Çaykur Rizespor'da kadro dışı bırakılan Lomana Lualua konusuna teknik direktör Mehmet Özdilek son noktayı koydu. 34 yaşındaki golcü için kapıların kapandığını belirten başarılı çalıştırıcı, “Kararımızı verdik, asla geri adım atmayacağız” yorumunu yaptı.

'Lualua bitmiştir'

Teknik direktör Mehmet Özdilek ile Lomana Lualua arasındaki gerginlik Çaykur Rizespor’un gündemindeki ilk maddeydi. Yaşanan krizi aşmak adına harekete geçen Yeşil-Mavili yönetim, Demokratik Kongolu’yu kadro dışı bırakmıştı. Öğrenicisine son bir şans vermeyi düşünen deneyimli çalıştırıcı da ilk açıklamasında Lualua ile bir sorun olmadığını sadece performansını yeterli bulmadığı için böyle bir karar aldıklarını dile getirmişti. Ancak 34 yaşındaki golcünün kenti terk etmesi adeta köprüleri yıktı. Teknik adamlık kariyeri boyunca hiçbir öğrencisini kaybetmeyi düşünmediğini dile getiren Özdilek, Lualua konusuna da son noktayı koydu. Yönetimle görüştükten sonra böyle bir karar aldıklarını ifade eden Karadeniz temsilcisinin teknik patronu şu ifadeyi kullandı: “Oyuncumuzla ilgili kararı verdik. Bu kararımızdan da asla geri adım atmayacağız. Bizim için Lualua bitmiştir.”

‘İlaç gibi 3 puan’

Takımın son durumu hakkında da bilgiler veren Mavi-Yeşilli teknik adam, Eskişehirspor maçında deplasmanda alınan galibiyetin ilaç gibi geldiğini ifade etti. İyi oynamalarına rağmen sonuç alamamanın vermiş olduğu negatif baskıyı kırdıklarına dikkat çeken Özdilek, “Güçlü ve kaliteli bir takımı yenerek, üzerimizdeki baskıyı attık, rahatladık. Deplasmanda güçlü bir taktımı yenebileceğimizi de gösterdik, bu galibiyet çok önemliydi. Beni bilen bilir, benim için sakat cezalı yoktur. Sahaya 11 kişi çıkıyorsam benim için en ideal kadro odur. Sakat ve cezalara sığınmam. Takımıma güveniyorum, lige verilen ara bizim için faydalı oldu. Gereken uyarılar yapılıp, baskılardan arınmış bir şekilde maçlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Mehmet Ali Sabuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ