MENÜ

Di Matteo resmen Schalke 04'te

Almanya Birinci Lig (Bundesliga) takımlarından Schalke 04'ün teknik direktörlüğüne getirilen İtalyan Roberto Di Matteo görevine resmen başladı.

Di Matteo resmen Schalke 04'te

Di Matteo, Gelsenkirchen’deki Veltins Arena’da düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Die Matteo burada yaptığı konuşmada, Schalke gibi bir takımın başına geçmekten mutlu olduğunu belirterek, "Ancak tekrar kendimize olan güvenimizi kazanmalıyız. Başarılı bir futbol oynamak için önümde çok iş var. Bunun için de birbirine yardım eden bir defansa ihtiyaç var" dedi.

Schalke’nin, potansiyeli olan iyi bir takım olduğunu vurgulayan Di Matteo, savunmada bazı sıkıntıları bulunduğunu belirtti.

44 yaşındaki teknik adam, krizden çıkmak için uğraş vereceğini ifade ederek, "Oyuncularla anlaşmanın yolunu biliyorum. 24 yıldır bu işin içerisindeyim. İsviçre, İngiltere ve şimdi Almanya. Bunun için yeterli tecrübem var" diye konuştu.

Di Matteo, kulübün amaçlarından birinin de her zaman olduğu gibi UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılmak olduğunu vurguladı.

İtalyan çalıştırıcı, Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ile görüştüğünü de sözlerine ekledi.

Di Matteo, Chelsea’yi çalıştırdığı dönemde takımına İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarını kazandırmıştı.

Schalke’de 22 ay görev yapan ve bu sezon alınan başarısız sonuçların sorumlusu görülen teknik direktör Jens Keller ve yardımcılarının görevlerine dün son verilmişti.
Schalke 04, bu sezon Bundesliga’da 7 maç sonunda 8 puanla 11. sırada bulunuyor.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ