MENÜ

Samsunspor Kulüp Başkanı Kar, istifa etti

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un Kulüp Başkanı Emin Kar, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Samsunspor Kulüp Başkanı Kar, istifa etti

Kar, Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyerek, Adanaspor maçının ardından kendisine yönelik yapılan sert eleştiriler nedeniyle görevinden istifa ettiğini söyledi.

Samsunspor’u aldıklarında takımın sadece 2 oyuncusunun bulunduğunu hatırlatan Kar, "Samsunspor’un şu an 31 futbolcusu var ve sadece 2’sinin mukavelesi bitiyor diğer 29 oyuncu bizim oyuncumuz. Altyapıdan 7 oyuncuyu A takıma kazandırmışız. Bunların hepsi takımın geleceği olacak. Ama bunları kimse söylemiyor. Bu takımın 40 milyon lirasını batırdılar. Öyle elemanlar aldılar ki elemanlara 300 bin lira peşin ödediler, 80 bin lira maaş verdiler. Menajerlere milyonlarca para verdiler, kulüp başkanlığı yapıp 3,5 milyon lira yolsuzluğa karışanları kimse konuşmuyor. Herkes ne olduysa Adanaspor maçından sonra bizi ağır şekilde eleştiriyor. Evimde bile bu eleştiriler nedeniyle huzurum kalmadı artık" dedi.

Kendisinin göreve geldiğinde takımın 47 milyon lira borcu bulunduğuna işaret eden Kar, şunları kaydetti:

"Benim param mı vardı, bu kulübü alırken, ama borçları aşağıya çektik. Bize teşekkür edeceklerini eleştiriyorlar. Ben aday olduğumda tek aday yoktu. Geçen yıl yaptığımız kongrede de son güne kadar aday yoktu, mağdur edebiyatı yaparak aday olmaya çalıştılar. Bende buna izin vermedim. Şampiyon olacak bir takım kurduk. Şehrin ileri gelenleri bu takıma sahip çıkarsa takımın şampiyon olmaması içten bile değil. Ama artık ben çok yoruldum, görevimden istifa ediyorum, yönetim kurulu ocak ayındaki kongreye kadar görevine devam edecek."

Kendisinin kulüpten maaş aldığı iddialarına gözyaşları içinde cevap veren Kar, "Samsunspor bir trafik kazası geçidi ve ben bu kulübün futbolcusu olarak sakat kaldım. Bu aylık, dönemin kulüp başkanlarının kararıyla bana sakat aylığı olarak bağlanmıştır. Benim bir ailem var. Bana bu konuda eleştiri yapanlara hakkımı helal etmiyorum. Bu takım için ben çok şey yaptım, bu para benim kaza paramdır. Bu maaş 100 lirayla başlamıştır. 17 ay bu parayı almadım, aldığımı da altyapıdaki çocuklara ayakkabı alarak gönderdim. Artık bunlarla uğraşmaktan sıkıldım. 29 yıllık evliliğim bu başkanlık görevi nedeniyle sıkıntıya girmeye başladı. Artık yokum. Ancak Samsunspor takımının her zaman neferiyim" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ