MENÜ

Trabzonspor'a bir darbe de Karabük'ten: 3-0

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde evinde Legia Varşova'ya 1-0 kaybeden Trabzonspor, ligde de Karabükspor'a 3-0 mağlup oldu. Tolunay Kafkas'ın öğrencileri sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılırken, Bordo Mavililer Legia Varşova'dan sonra bir darbe de Karabükspor'dan almış oldu.

Trabzonspor'a bir darbe de Karabük'ten: 3-0

Ligin ilk haftasından bu yana çıktığı tüm maçlarda berabere kalan Trabzonspor'un bu geleneği Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda bozuldu. Karşılaşmaya Karabükspor çok hızlı başladı. 5. dakikada gelişen atakta sol kanattan kazanılan taç atışını Karabükspor'da Tanju Kayhan hızlıca Onur Ayık'a doğru oynadı. Onur Ayık, bekletmeden pasını Abdou Traore'ye verdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Abdou Traore, Carl Medjani'den sıyrıldıktan sonra sol çaprazdan çok sert vurdu ve topu kaleci Fatih Öztürk'ün sağından filelerle buluşturdu: 1-0. Golün ardından Karabükspor rakibinin üzerine gitmeye devam etti. 17. dakikada Hakan Özmert'in derinmesine güzel pasında savunmanın arkasında topla buluşan Abdou Traore topla birlikte ceza sahası içine girdi. Traore, yanında boş durumda bulunan arkadaşı Domi Kumbela'ye pasını çıkardı. Domi Kumbela'dan önce Zeki Yavru topu penaltı noktası üzerinde uzaklaştırmak istedi ancak ters vuruşla topu kendi kalesine gönderdi: 2-0. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda da maçta değişen pek bir şey yoktu. Karabükspor'un etkili oyunu karşısında Trabzonspor çaresiz kaldı. Topun hâkimiyetine ele geçiren ev sahibi, ikinci 45 dakika boyunca oldukça rahat bir oyun sergiledi. Güzel futbolu süsleyen ve skoru belirleyen oyuncu 90'da Traore oldu: 3-0.

Bu sonuçla Karabükspor bu sezon ilk kez kazanmış, Trabzonspor ise ilk kez berabere kalmamış oldu.

Haberin Devamı

KARABÜKSPOR 3-0 TRABZONSPOR (05.10.2014)

YORUM YAZ