MENÜ

Rize'nin bayramı: 1-2

Spor Toto Süper Lig 5. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor, Eskişehirspor'u 2-1 mağlup etti.

Rize'nin bayramı: 1-2

Eskişehir’in şöyle bir ilk 4 haftasını özetleyecek olursak; güçlü Konya’yı yendiler. Arena’da Aslan’dan, Olimpiyat’ta Kartal’dan 1 puanı kaptılar. Sayısız pozisyona girdikleri, ezdikleri Gençler’e iki basit golle boyun eğdiler. Ama oyun olarak hep umut verdiler. Rize’de ise durum aynı değildi. Ligin en az transfer yapan, aynı oyuncu grubuyla sezona en uzun sürede hazırlanan Karadeniz ekibi, bu maça kadar aldığı 2 puanın üzerinde bir oyun göstermedi.

Rakamlar korkunç!


Baktığınızda Engin Bekdemir ve Holosko gibi iki hızlı kanat, bitirici Kweuke, çok koşan Murat ve Kıvanç’lı Yeşil-Mavililer’in, oyunu istemesini, önde basmasını, top yapmasını, kanatlardan akmasını bekliyor insan. Ancak durum tam tersi. Dün ilk yarı bittiğinde topla oynamada yüzde 71’e yüzde 29’luk üstünlük Es Es’teydi. Kırmızı-Siyahlılar’ın 11 şutuna Rize tek bir şutla dahi cevap veremedi. Sissoko, Lawal, Erkan, Ertuğrul Sağlam’ın istediklerini ilk 45’te harfiyen yaptı. 11’de Mirkan, kaleci Serkan’ı, 15’te Ömer direği geçemedi. 32’de Kaan’ın şutu yan ağlarda kaldı.

Sorun forvette

İkinci yarıya da Eskişehir baskılı başladı. Ama 55’e kadar rakibin peşinde koşmaktan başka bir şey yapmayan Rize, bu dakikada enfes bir golle öne geçti. Oboabona içeriye aşırttı, Murat, Boffin’i avladı: 0-1. Kweuke 67 ve 75’te iki net fırsatı harcadı. 77’de Causic sert vuruşla eşitliği sağladı: 1-1. 83’te Eren ortaladı, Kweuke tabelaya 2-1’i yazdı. Rize kuşkusuz en kötü günlerinden birinde zaferle tanışırken, geçen sezon birçok maçta Necati, Kamara, Bienvenu’yle saç-baş yolan Ertuğrul hocaya, forvette Mirkan veya Ömer de pek ilaç olacak gibi durmadı. Topu getirmekte değil, çizgiden geçirmekte sorun çünkü...

Ömer Necati Albayrak

ESKİŞEHİRSPOR-ÇAYKUR RİZESPOR MAÇ DETAYI

Haberin Devamı
YORUM YAZ