MENÜ

Yeni stad önümüzdeki sezona yetişiyor

Samsunspor'un önümüzdeki sezon maçlarını oynayacağı 33 bin 919 kişilik yeni stadının inşaatı hızla devam ediyor. 125 milyon liraya mal olacak yeni stadın inşaatında 360 personel çalışıyor.

Yeni stad önümüzdeki sezona yetişiyor

Geçen yıl Ağustos ayında yapımına başlanan Samsunspor'un yeni stadının yüzde 50'si tamamlandı. 600 günde bitirilmesi planlanan stadın 2015-2016 sezonuna yetişeceğini söyleyen Stadyum Proje Müdürü Şerafettin Kara, "Burası sadece bir stadyum olmayacak. İçerisinde 1 alışveriş merkezi ve onun içerisinde de 13 ayrı mağaza olacak. Bu sayı talebe göre arttırılabilecek. Bir aksilik olmaz ise Samsunspor önümüzdeki sezon maçlarını bu statta oynayacak" dedi.

Kırmızı-Beyazlıların yeni stadının UEFA standartlarında yapıldığını ifade eden Proje Müdürü Şerafettin Kara, "Tam tarih veremiyorum ancak Samsunspor'a gönül veren taraftarlar takımlarının önümüzdeki sezon maçlarını yeni statlarında, yeni tribünlerde izleyebilecek. Burası 100 bin metrekare üzerine oturtulmuş bir tesis. 40 bin metrekarelik stadı çıkardığımızda 60 bin metrekare yeşil alan kalıyor. Geniş bir otopark alanı olacak. Stadımız 33 bin 919 kişi kapasiteli. 360 kişi yoğun bir şekilde çalışıyor. İnşallah stat inşaatımız tamamlandığında Samsun'a ve Türkiye'ye çok muazzam bir tesis kazandırmış olacağız" diye konuştu.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ