MENÜ

Trabzonspor'un acı günü

Trabzonspor'un kurucusu, ilk başkanı ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden Ali Osman Ulusoy (87), dün İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu, camia yasta.

Trabzonspor'un acı günü

Trabzonspor Kulübü, dün öğlen saatlerinde aldğı kara bir haberle sarsıldı. Bordo-Mavili kulübün kurucusu, ilk başkanı ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden 87 yaşındaki Ali Osman Ulusoy, dün İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 1967-68 döneminde ilk başkanlığını yaptıktan sonra 1969-1970 yılları arasında bir dönem daha başkanlık koltuğuna oturan Ali Osman Ulusoy, Trabzonspor’daki görevinin yanı sıra Türk ulaştırma ve taşıma sektörünün lider kuruluşlarından Ulusoy Şirketler Grubu’nun da yöneticiliğini yaptı. Ulusoy, aynı zamanda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevini yürütüyordu. Bir dönem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkan vekilliği görevini de yapan Ali Osman Ulusoy, Türk-İran İş konseyi Başkanlığı görevini de üstlenmişti.

Kurucuların 3’ü hayatta

Ali Osman Ulusoy, Trabzonspor’un 20 kişilik kurucuları arasından hayatını kaybeden 17’inci kişi oldu. Bordo-Mavili kulübün kuruluşunda yer alanlardan eski başkan Salih Erdem, eski Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Nizamettin Algan ve Sabit Sabır hayatta kalan kurucular oldu. Bu arada Ulusoy’un naaşının bugün Trabzon’un Of ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ