MENÜ

Periler'in rakibi Sırbistan

Dünya Şampiyonası'nda grup lideri olarak tur atlayan A Milli Kadın Basketbol Takımımız'ın rakibi belli oldu. Küba'yı bitime 2 dakika kala yenen Sırbistan beklendiği gibi, çeyrek finalde Türkiye'yle eşleşti.

Periler'in rakibi Sırbistan

2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda ilk kez boy gösteren Türkiye’nin çeyrek finalinde rakibi, beklendiği gibi Sırbistan oldu. Şampiyonada lider (Avustralya, İspanya, ABD ve Türkiye) takımların direkt tur atladığı, grup 2. ve 3.’lerin Play-Off eleme turu oynadığı şampiyonada dün, son 4 çeyrek finalist de belli oldu. Eleme maçında Küba’yla karşı karşıya gelen Sırbistan, büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi bitime 1 dakika kala kopardı ve sahadan 86-79 galip ayrılarak çeyrek finale yükselen taraf oldu.

A.Dabovic ve Milovanovic’e dikkat

FIBA Dünya Sıralaması’nda 23. olan Sırbistan, ABD’nin ardından D Grubu’nu ikinci sırada bitirmişti. Sırp takımında özellikle de skor, ribaunt ve asist yönüyle; Türkiye Ligi’nde Ormanspor forması giyen Ana Dabovic (15.8 sayı, 2.8 asist) ile Milovanovic (14.8 sayı, 5.0 ribaunt) ön plana çıktı. Ankara’da oynadığı grup maçlarında Fransa ve Kanada’yı ve Mozambik’i mağlup edip, lider olarak direk çeyrek finale yükselen Potanın Perileri, Sırbistan’la Ülker Arena’da yarın, yarı final için mücadele verecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ