MENÜ

Özdilek varsa LuaLua yok!

Mehmet Özdilek'le yıldızı barışmayan Lualua, Bursa'ya karşı yedek kalmasına kızdı, sonradan girdiği oyunda topa bile değmek istemedi. Bunun üzerine tecrübeli hoca oyuncuyu kadro dışı bıraktı. Kongolu arkadaşlarıyla vedalaşırken, “Özdilek varsa ben yokum” dedi, şehri terk etti.

Özdilek varsa LuaLua yok!

FANATİK’in dün okuyucularına duyurduğu Mehmet Özdilek-Lualua gerginliği kadro dışı kararıyla sonuçlandı. Yeşil-Mavililer’e geçen sezonun devre arasında Karabükspor’dan transfer edilen 34 yaşındaki oyuncu attığı goller ve yaptığı asistlerle takımının lige tutunmasında çok önemli rol oynamıştı. Ancak Demokratik Kongolu’nun sezon bitince ekibin başına getirilen Mehmet Özdilek’le bir türlü yıldızı barışmadı.

Oyuna girer gibi yaptı!


Hazırlık döneminde formsuz olmasına rağmen 3 maçta ilk 11’de sahaya çıkan futbolcu, Özdilek’in sistemine alışamadı. 4. maçta yedek kalınca kriz iyice tırmandı. 1-0 mağlubiyetle sonuçlanan Bursa mücadelesinde 56’da oyuna giren Lualua, deyim yerindeyse adım bile atmadı. Hiçbir hücuma katılmadı, buluştuğu topları hemen ayağından çıkardı.

Özdilek çıldırdı

Bu durum teknik direktör Mehmet Özdilek’i çileden çıkardı. Tecrübeli çalıştırıcı, oyuncusuyla konuşup krizi çözmek istedi, ancak Lualua buna yanaşmadı. Bunun üzerine Özdilek, durumu yönetimle paylaştı. Kadro dışı bırakma kararı aldı. İdareciler de ortak kararı deneyimli oyuncuya bildirdi. Salı günü tesislere gelen Lualua, arkadaşlarıyla vedalaştı, “Ben gidiyorum, bu hoca gitmeden de gelmem” dedi ve şehri terk etti.

Bu ilk değil!

Hatırlanacağı üzere bu Lualua’nın çıkardığı ilk sorun değil. Türkiye kariyerine Karabükspor’da başlayan hücumcu, Mesut Bakkal idaresinde şov yaparken Tolunay Kafkas’ın gelişiyle kadro dışı kalmıştı. Kafkas, disiplin sorunu nedeniyle Lualua’nın gönderilmesini talep etmişti. Çaykur Rizespor’a gelince Uğur Tütüneker’le de aynı sıkıntı başgösterdi. Ancak Tütüneker, oyuncuyu kadrodışı bırakmak yerine kazanmaya çalıştı. Bu durumun takımın zarar vereceğini düşünen Özdilek ise ödün vermedi, geri adım atmayınca olay bu şekilde sonuçlandı.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ