MENÜ

Kadın Basketbolcular meme kanserine dikkat çekti

Uluslararası İstanbul Meme Kanseri Konferansı (Breastanbul 2014) Hilton Hotel'de düzenlendi.

Kadın Basketbolcular meme kanserine dikkat çekti

Meme kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla "Uluslararası İstanbul Meme Kanseri Konferansı - Breastanbul" kapsamında düzenlenen "Pembe İzler Sokağı" etkinliği, kadın basketbolunun ünlü isimlerini de bir araya getirdi.

Roksan Kunter, Şükran Albayrak ve Ayşe Nur Alkaya gibi bayan basketbol dünyasının önemli isimleri 3.5 dakikalık şut maçı yaptı.

MEME KANSERİ TEDAVİSİNDE YENİLİKLER
Acıbadem Üniversitesi, SENATURK ve Europa Donna Meme Hastalıkları Koalisyonu Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen konferansın başkanlığını yapan Prof.Dr. Cihan Uras, "Hastalığın tanısında ve tedavisinde önemli gelişmeler katediliyor. Devamlı araştırmalar yapılıyor, yeni ilaçlar geliştiriliyor. Kişiye özel tedavi yöntemleri gelişti. Biz bu toplantılara katılıyoruz, bunları konuşuyoruz. Mesela kısmı meme ışınlaması var. Uygun olan hastalarda memenin tümü değil bir bölümü ışınlanıyor. Ülkemiz için ameliyatta yeni uygulamalar var. Her yenilik her kişiye uygulanabilir diye bir şey yok. Tek doz radyo terapi ülkemizde de var. Uygun olan vakalarda yapılıyor" diye konuştu.

KANSERİ YENEN BASKETBOL YILDIZI
Amerikan Kadın Basketbol Ligi'nin efsane oyuncularından Edna Campbell da konferansa katıldı. Meme kanserine nasıl yakalandığı ve hastalığı nasıl yendiğini anlatan Campbell şunları söyledi:
"Bana ilk tanı konulduğunda aktif sporcuydum. WMBA'de oynayan bir sporcuydum. Bir Basketbol oyuncusu olarak meme kanserinin ayrım yapmadığını söyleyebilirim. Benim hiçbir risk faktörüm yoktu. Her açıdan sağlıklı bir insandım. Kadınların sağlıkta erişime hakları var. İnsanların harekete geçmesini sağlamak çok önemli.Hastalık tanısı konulduğunda kariyerimin sonlanacağını düşündüm. Bir maç sırasında rakibim bana dirsek attığında bir sertlik hissettim göğsümde. Sporcular ne yapar hemen buz koyar. Ben de öyle yaptım. Bana olmaz dedim. Aklıma hiç getirmedim. Ama tanı konduğunda korkmamanız lazım. İnsanlar bu hastalıkla uzun ve sağlıklı hayat sürebiliyorlar. Memelerimizi kontrol edelim, kendimizi muayene edelim. Bu hastalık tedavi edilebilir. Bana erken dönem tanı konulduğu için çok mutluyum.Herkesin mutlu olmasını istiyorum."

HALK ETKİNLİKLERİ
Breastanbul 2014 Konferansına, meme kanseri konusunda farkındalığı artırmak amacıyla, Türkiye Basketbol Federasyonu ve Acıbadem Üniversitesi, organizasyonla katkı sundu.
Halk Günü kapsamında, "Pembe İzler Sokağı" meme kanseriyle mücadelelerinde hayata örnek bir iz bırakmak isteyenleri ve kanseri yenenleri bir araya getirdi.

ÜNLÜ SANATÇILAR VE BASKETBOLCULAR 'PEMBE İZLER SOKAĞI'NDA BULUŞTU.
Pembe İzler Sokağı'nda kadınlara özel birbirinden renkli spor, beslenme, güzellik, moda, müzik, dans ve yoga etkinlikleri yer aldı. Stant alanında ünlü markalar sürpriz hediyeleriyle halkla buluştu.

KADIN BASKETCİLERDEN DESTEK
Roksan Kunter, Şükran Albayrak, Mihriban Oğuz gibi Türk Basketbolcular ile Amerika'dan Edna Campbell ve Theresa Edwards, Fransa'dan Edwige Lawson, İskoçya'dan Joanna Shutherland, Rusya'dan Ilona Korstin, İspanya'dan Amaya Valdemoro, Brazilya'dan Hortencia Marcari, Bulgaristan'dan Albena Branzova gibi dünyaca ünlü isimler 3.5 dakikalık şut maçında bir araya geldi. Meme kanserine dikkat çekmek için düzenlenen şut atma yarışmasını kendisi de bir meme kanseri olan ve tedaviyle iyileşen Edna Campbell'ın takımı kazandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ