MENÜ

İsmail Kartal "Şampiyon olacağız"

İsmail Kartal, tesislerde gazetecileri ağırladı, samimi ve iddialı açıklamalarda yaptı:

İsmail Kartal "Şampiyon olacağız"

"Göreve gelmem çok ani oldu. Herkes hazırda bekleyip de ben göreve gelmedim. Herkesi bir yerden getirdim. O günlerde evime dahi gidemedim. 19 senedir antrenörlük yapıyorum. Allah bana nasip etti teknik direktörlüğü. Aykut Kocamanlar, Oğuz Çetinler, Metin Tekinler, Muhammedler, Erdal Keserler. Bizler bu ülkenin insanlarıyız. Bu ülke futbolunun emekçisiyiz. Göreve geldikten sonra çok yoğun çalıştım. Evime gidemediğim dönemler oldu. İşimizi en doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz. Oğlum bana, 'Baba sen gelemiyorsun bari ben geleyim' dedi. İki-üç gün benimle tesiste aynı yatakta yattı."

'Zamana ihtiyaç var'

"Türkiye’nin en iyi takımı biziz. Tüm verilerde birinciyiz. En çok orta yapan, pas yapan, en çok topu rakip ceza alanına taşıyan takım biziz. Sadece özgüvene ihtiyacımız var. İsabette sıkıntı var. İkili mücadelelerde de biraz sıkıntımız var. Bizim takım gol pozisyonlarına giriyor. Trabzon maçında biz iki tane pozisyona girdik. Karabük maçında 3 tane attık. Antep maçında 5-6 pozisyon var. Akhisar maçında 14 gol girişimi var. Pozisyona giriyoruz. 3. bölgede en çok oynayan takım biziz. Topu ayağında tutan en iyi takım bizim takım. Öndeki oyuncuların üzerinde bir baskı var. Fiziksel açıdan bir sıkıntısı yok takımın. Koşamayız, sprint atamayız tamam ama bunların hepsini çok iyi yapıyoruz. Birlikte bir kaç maç kazanıp özgüvenimizi kazanmalıyız. Benim ve takımın biraz zamana ihtiyacı var."

'Oyuncularıma güveniyorum'

"Biz Fenerbahçeyiz, her maça kazanmak için çıkarız. Zaman içinde bu takım iyi olacak. Şampiyonluğun en büyük adaylarından birisiyiz. Şampiyon olacağız. Mağlup olmamıza rağmen oyuncuların motivasyonları üst düzeyde. Onlara güveniyorum. Oyuncular istekliler. Allah’ın izniyle şampiyon olacağız."

'Zorla kulübede oturtamam'

"Oyundan çıkan oyuncunun tavrı varsa da çok önemli değil. Dünyanın her yerinde futbolcular bunu yapıyor, yapabilir. Olmaması daha iyi olur. Gelip oraya oturması daha iyi olur. Avrupa’da da izliyoruz. Dünyanın her yerinde oluyor. Duruma göre insanlar kendi sinirlerine hakim olamıyor. Önemli olan kalbinin içidir. Zorla 'Gel otur' diyecek halimiz yok. Ceza ile falan farklı yerlere gider bu iş. Önemli olan samimiyettir."

'Emenike savaş görmüş biri'

"Emenike olayı kapandı. Oturduk konuştuk. Emre ile arasında bir şey yok. Emenike bu takımın en önemli oyuncularından biri. Başka takımlarda benzer olaylar olmuyor mu? Emenike kalbi çok temiz bir çocuk. Bu adamlar savaş görmüş, yoklukta yetişmiş. 5 yaşından bu yana savaşla, kanla büyümüşler. Bu insanlar için hiçbir şey kolay değil. Bunlara yardımcı olmalıyız. Futbol altyapı eğitimi olarak çok güçlü olmayan bir futbolcu. Allah vergisi gücü, hızı ve yetenekleri var."

‘Allah şahit başkan karışmıyor’

"Yukarıda Allah şahit, isteyen inanır, istemeyen inanmaz. Başkan beni bir gün bile 'Şu oynasın' demek için aramadı"

"Net söylüyorum yukarıda Allah şahit, isteyen inanır, istemeyen inanmaz. Başkan beni bir gün bile aramadı, 'Şu oynasın' diye. Başkan, koskoca kulübün başkanı... Böyle bir şey yok, olmadı. Bazıları bunları konuşarak beni yıpratmayı, küçük düşürmeyi istiyor. Bunlar normal. Ben kendimi biliyorum. Seviyemi biliyorum. Yapabildiğim kadar yapmaya çalışıyorum."

'Galatasaray'ı ezdik'

"Bir şeyler üretiyoruz. Biz her oyuncudan faydalanmak istiyoruz. Benim yıldızlarla ilgili sorunum yok. Galatasaray ile Süper Kupa'da 120 dakika oynadık. Son 12 yılda tüm Galatasaray-Fenerbahçe maçlarının teknik istatistiklerini çıkarttım. Topla oynama, pas, orta, gol pozisyonu, topun sende kalması gibi tüm istatistiklerde en ezici üstünlüğü bu maçta biz elde ettik."

İsmail Kartal'dan inciler...

"Gekas çok fırsatçı bir oyuncu. Kurt bir oyuncu. O maçta zamanlama hatası, dalgınlık oldu. O da zaten bunları kovalıyor.”
"Biz bu ülkede Selçuk ve Selçuk gibileri çoğaltmalıyız. Onlar bu ülkenin evlatları. Fenerbahçe’ye 11 yıl hizmet etmek çok önemli.”
"Galatasaray bir şeyler deniyor. Yeni hocaları geldi. Prandelli bakıyor, bir şeyleri oturtmaya çalışıyor. Biz de bir şeyleri oturtmaya bakıyoruz.”
"Milli takım arası gelmesi hem iyi, hem kötü. Afrikalı oyuncular çok uzağa gidiyor. 12-13 gün takım antrenmanlarından ayrı kalıyorlar. Sonra bu futbolcularda dönüşte bir düşüş oluyor.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ